Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Sundhedstest Livskvalitet Visdom Links Sitemap
 Menu









Lækker grøn postej

 Tip en ven  Udskriv siden

4-6 personer - Tilberedningstid: 1½ time.

500 g grønkål (evt. frossen)
3 (500 g) porrer
3 (300 g) gulerødder
1 (100 g) løg
2 spsk planteolie
70 g (1 dl) naturris
1 dl vand
2 tsk Vitam grønsagsbouillon
1 bundt persille
50 g (1 dl) rasp
40 g (1 dl) sojamel
2 æg (øko)
1 tsk merian
1 tsk timiansalt

Grønkålen koges mør og hakkes groft. (Frossen grønkål tøs op). Porrerne skæres i tynde ringe, gulerødderne rives groft, og løget hakkes. Porrer, gulerødder og løg svitses i olie i en gryde. Risene koges møre - følg anvisning på emballagen. Grønkålen og de kogte ris tilsættes sammen med vand og grønsagsbouillon. Hakket persille, rasp og sojamel tilsættes. Æggene røres i, og farsen smages til med merian, timian og salt. Postejen fyldes i et smurt ovnfast fad og bages ved 200° i ca. 40 min.

Serveringsforslag: serveres lun eller kold med tomatsalat og grovbrød.

Tips: i stedet for grønkål kan bruges spinat.

Energi: 6845 kilojoule (1340 kalorier) fordelt på 20% fra protein, 27% fra fedt, 53% fra kulhydrat.