Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 MenuAllergi og bakterier

 Udskriv/send siden

Børns tarmflora kan fortælle meget om allergi, og måske kan det være med til at løse gåden om, hvorfor flere og flere får allergiske reaktioner.

Undersøgelser af spædbørns tarmflora har vist, at børn i dag har færre E. coli bakterier i tarmene i forhold til før. Samtidig er der en øget forekomst af stafylokokker i tarmene hos småbørn.

"Det er meget overraskende for os. Vi ved ikke, hvad det indebærer. En oplagt teori er, at det kan øge risikoen for allergi", forklarer Agnes Wold, som er professor i klinisk immunologi ved Göteborgs Universitet.

Hos spædbørn hænger dannelsen af tarmbakteriekulturen og immunforsvaret sammen. Derfor kan en af grundene til den øgede allergiforekomst måske skyldes, at børn i dag ikke i samme grad udsættes for bakterier og virus.

Børn af flere nationaliteter er med i undersøgelsen. Pakistanske børn er ikke plaget af allergi i samme grad som skandinaviske børn. Tilsvarende har de flere forskellige bakterier i tarmsystemet, og de bliver i en tidlig alder udsat for mindre hygiejniske miljøer.

Kilde: BT, Sundhed dk, 5. februar 2002.