Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Menu







Sojaprotein som køderstatning

 Udskriv/send siden

Sojaform_grov_granulat_oko_200gSojaprotein i fast, spiselig form er fibre af sojaprotein og kan anvendes til fremstilling af forskellige produkter, som ligner kød - både hvad smag og konsistens angår.

Sojaproteinerne har vist sig at være meget alsidige som udgangspunkt for fremstilling af køderstatninger, idet man kan opbygge dem med nøjagtig den sammensætning af både protein, fedt og sukkerstoffer, som man ønsker.

Fordelene ved sojaprotein i forhold til kød skyldes sojaproteinets store indhold af flerumættede fedtsyrer i modsætning til de dyriske produkters indhold af mættede fedtsyrer. Der er således 20 % umættede fedtsyrer og 40 % protein i sojabønnen, og sammensætningen og indholdet af de livsvigtige aminosyrer er meget fordelagtig. Desuden indeholder produktet ikke den urinsyre, der virker belastende på mange.

Sojaproteinerne er meget letfordøjelige og er en ideel proteinkilde for ældre mennesker, der med meget små mængder sojaprotein kan få tilført en tilstrækkelig mængde protein.

Sojaform_fin_granulat_oko_200g