Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Menu







Macadamia - nødden over alle nødder

 Udskriv/send siden

Australske Macadamia-nødder får flere og flere tilhængere på det danske marked, både som snack og som sund ingrediens i salaten. Det er yderst vigtigt for producenterne, at kun den bedste vare kommer frem til forbrugerne, så man arbejder under strenge kvalitetskrav til dyrkning, forarbejdning og markedsføring.

Macadamia_noedder_oko_75gLogoet Australian Macadamia Nuts findes kun på nødder, som har gennemgået denne strenge kontrol. Den begynder allerede ved plantagernes nøddetræer, hvor såvel jord som træer kontinuerligt undersøges for mulige skadedyrsangreb. Her rådgiver forskningsafdelingen ved Macadamia Society, foreningen af australske Macadamia-nøddefarmere, sine medlemmer for at give træerne optimale betingelser og dermed sikre, at de bærer sunde, førsteklasses nødder. Så snart Macadamia-nødderne er høstet, bliver de lufttørret i siloer. Efter 2-3 uger indeholder de kun 1,5 % fugt, hvorved holdbarheden øges. Efter at den hårde skal er knækket, bliver kernerne optisk forsorteret - til dels ved håndkraft. Desuden bliver nøddekernerne undersøgt for forskellige skadelige stoffer, således at det kun er førsteklasses varer, der når frem til forbrugeren.

 

Streng kvalitetskontrol
Cliff James, direktør for Macadamia Society, siger: "Den australske lovgivning har meget strenge bestemmelser og grænseværdier - og kontrollerer dem også meget nøje. De er endnu ikke blevet overskredet - og det er et bevis på vore nødders fremragende kvalitet. Således har vores nødder aldrig haft de aflatoxin-problemer, som man ellers ser ved mange andre nøddesorter. Det er en af de ting, vi garanterer, når vi sætter vores kvalitetslogo på vores nødder."

 

Health News, 2004