Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Menu







Hygiejnesvigt er dødsensfarligt

 Udskriv/send siden

Der findes totalt mere end 250 fødevarerelaterede sygdomme, hvoraf de fleste forårsages af bakterier, vira og parasitter. Nogle af sygdommene er forårsaget af toksiner produceret af mikroorganismer, mens andre er forårsaget af vira og parasitter. På verdensbasis regner man med, at der årligt er 76 millioner tilfælde, 300.000 hospitalsindlæggelser og ca. 5.000 dødsfald med relation til denne form for sygdomme.

I Danmark registrerer Statens Seruminstitut hvert år over 6.000 tilfælde af infektioner med mikroorganismer, der sædvanligvis er fødevarerelaterede, men man regner med, at der årligt er 100.000 tilfælde af fødevarerelaterede infektioner med 1.000 indlæggelser til følge og 40-50 dødsfald.

De mest almindeligt kendte sygdomsfremkaldende bakterier er Campylobacter, Salmonella, Shigella og E. coli O157:H7. Disse bakterier udvikler sig både i kulde, varme og surt miljø, samtidig med at de er resistente over for en række antibiotika.

Dansk Fødevare Forum, juni 2007.