Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Menu







Der kan være gris i dine flødeboller...

 Udskriv/send siden

Yoghurt, skumfiduser, mazarintærter og flødeboller...

Der er stor risiko for, at du spiser rester af svin helt uden at vide det. Det viser et tjek, som 24timer har foretaget i et ganske almindeligt supermarked. For ud over, at fødevareingrediensen 'gelatine' er lavet på svine- eller okseknogler, findes der også 34 E-numre, som kan være lavet på svinefedt. Så medmindre du har lært rækken af E-numre udenad, er supermarkedets hylder en jungle for forbrugere, der ikke vil spise svin.

Imam Abdul Wahid Petersen så gerne, at det var tydeligt, om indholdet i et produkt stammer fra dyr. Et mærke kunne være løsningen, vurderer han. Det kan han dog kigge langt efter, for daværende branchedirektør i DI Fødevarer, Ole Linnet Juul, mener ikke, at politik og religion skal have indflydelse på general mærkning. "Det er fødevaresikkerhed og sundhed, det handler om. Vi mærker ikke med baggrund i politisk eller religiøs overbevisning, og hvis der er nogle virksomheder, der ønsker det, så kan de gøre det", siger han.

DI Fødevarer anbefaler dog sine medlemmer at skrive, hvad der ligger bag e-numrene, hvis det er relevant og kan stå på pakken. Hvis du helt vil undgå forskellige tilsætningsstoffer, er den eneste mulighed at få en liste fra Fødevarestyrelsen - det gælder også allergi, lyder meldingen.

Dagens fødevarenyheder, 20. november 2008