Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Menu







Vildledning om sundhedsværdi i fisk

 Udskriv/send siden

Forbrugerne bliver vildledt, når de får at vide, at de gavner deres sundhed ved at spise fisk, mener organisationen Dansk Akvakultur. En fisk er ikke bare en fisk, især når det gælder en optimal omega 3-fedtsyrebalance. Det viser en ny analyse fra det nordiske forskernetværk Marifunc.

Dansk Akvakultur slår derfor til lyd for, at forbrugerne får langt bedre vejledning, når det handler om fisk og sund ernæring. Ikke mindst når det gælder den importerede billige opdrætsfisk pangasius, som er den fiskeart i verden, der har oplevet størst vækst i salget de seneste år. 

"Vi er, hvad vi spiser. Det gælder også for fisk. Uden for EU opdrættes fisk under langt mere lempelige vilkår end i EU, og det sætter store fingeraftryk på, hvor stor fiskens ernæringsværdi er. Vores vurdering er, at det er noget, som forbrugerne ikke har nok kendskab til", siger Brian Thomsen, Dansk Akvakultur.

En af Danmarks førende eksperter i fiskeolie, seniorforsker Charlotte Jacobsen, DTU Aqua og medlem af forskernetværket Marifunc, er enig i, at forbrugerne bør have bedre vejledning i, hvad de kan forvente, at fisk indeholder af sundhedsfremmende stoffer. Charlotte Jacobsen og forskerne i Marifunc slår fast, at der skal forskes mere i, hvordan opdrætsformer påvirker fiskens indhold af omega 3-sammensætning, mineraler og vitaminer.

Børsen FødevareSundhed, oktober 2009