Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Menu







Brystkræft af pommes frites og chips?

 Udskriv/send siden

Det her kan måske godt få dig til at tænke dig om, næste gang du bestiller fastfood...

Et nyt forsøg offentliggjort i British Journal of Cancer tyder på, at et kemisk stof kaldet akrylamid, som dannes under tilberedning ved høje temperaturer, og som findes i pommes frites og chips, kan øge risikoen for brystkræft hos kvinder, der endnu ikke har nået overgangsalderen. Disse resultater bygger på tidligere forskning, der har antydet, at stoffet har en kræftfremkaldende virkning.

Julia A. Smith, MD, leder af Breast Cancer Screening and Prevention Program ved New York University Cancer Institute, siger, at forsøget er spændende, men det beviser ikke, at der er en direkte sammenhæng mellem at spise pomfritter og at udvikle brystkræft. Det er vigtigere at fokusere på i det hele taget at holde sig til naturlige, uforarbejdede fødevarer, siger hun, og det hjælper også at holde en sund vægt: "Kvinder bør sigte efter at holde deres kropsfedt på under 25 % for at reducere risikoen for at lagre kræftfremkaldende stoffer som akrylamid".

Health.com, marts 2011