Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Menu







Farlige bakterier i dansk svinekød - forskere er bekymrede

 Udskriv/send siden

Den farlige, multiresistente bakterie MRSA CC398, som kan smitte fra svin til mennesker og fra menneske til menneske, er på hastig fremvækst blandt landets over 12 millioner svin. Nu stiger mængden af den farlige bakterie også i det svinekød, der havner hos forbrugerne, fremgår det af nye tal fra DANMAP, som hører under Fødevareministeriet og Sundhedsministeriet og blandt andet har til opgave at holde øje med bakteriespredning her i landet.

I 2009 fandt forskerne MRSA-bakterier i ca. 5 % af prøverne fra dansk svinekød. I 2011 var tallet steget til 10 %, oplyser Yvonne Agersø, seniorforsker ved DTU’s fødevareinstitut. Ifølge forskerne er der i øjeblikket kun en minimal risiko for smitte af den farlige bakterie gennem mad, men fortsætter udviklingen, kan det ændre sig, advarer de.

Politiken, oktober 2012