Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 MenuForskning sår tvivl om kostråd

 Udskriv/send siden

De officielle anbefalinger om, hvor meget eller lidt salt, det er sundt at indtage, bliver der nu stillet et stort spørgsmålstegn ved i en ny stor amerikansk undersøgelse.
 
Undersøgelsen konkluderer på tværs af, hvad der hidtil har været almindeligt accepteret verden over, at der ikke kan føres bevis for, at det at spise seks gram salt om dagen eller mindre fører til mindre risiko for at dø af hjerte-karsygdomme grundet forhøjet blodtryk. 
 
Det får medlem af styregruppen bag undersøgelsen, overlæge Niels Graudal fra Rigshospitalets Finsensinstitut til at kalde de officielle danske anbefalinger om saltindtag »meget betænkelige«.
Faktisk viser den amerikanske rapport, at det for nogle, specielt personer med hjertesygdom, kan være dicideret risikabelt at nedsætte sit saltforbrug til under det anbefalede niveau på fem-seks gram dagligt. 

De officielle anbefalinger om, hvor meget eller lidt salt det er sundt at indtage, bliver der nu stillet et stort spørgsmålstegn ved i en ny stor amerikansk undersøgelse. 

Undersøgelsen konkluderer på tværs af, hvad der hidtil har været almindeligt accepteret verden over, at der ikke kan føres bevis for, at det at spise 6 g salt om dagen eller mindre fører til lavere risiko for at dø af hjerte-karsygdomme grundet forhøjet blodtryk. 

Det får medlem af styregruppen bag undersøgelsen, overlæge Niels Graudal fra Rigshospitalets Finsen-institut til at kalde de officielle danske anbefalinger om saltindtag "meget betænkelige". Faktisk viser den amerikanske rapport, at det for nogle, specielt personer med hjertesygdom, kan være decideret risikabelt at nedsætte sit saltforbrug til under det anbefalede niveau på 5-6 g dagligt.

Politiken, maj 2013