Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Menu







Den skjulte dræber: Salt i maden

 Udskriv/send siden

”Ca. 70 % af det salt, vi spiser, er tilført af fødevareindustrien. Og det betyder jo, at industrien har en kæmpestor markedsandel i forhold til at nedbringe saltindtaget", siger Preben Vestergaard Hansen fra Professionshøjskolen Metropol.

Med Fødevarestyrelsen i spidsen lykkedes det da også tilbage i 2010 at få fødevareproducenterne med i det såkaldte Saltpartnerskab. Her indvilligede fødevareindustrien frivilligt i, at de frem mod november 2013 ville arbejde på en række konkrete mål for at reducere saltet i deres produkter. Målene er ikke nået.

Ifølge Mette Peetz-Schou, som er chefkonsulent i brancheorganisationen DI Fødevarer, der repræsenterer de danske fødevareproducenter, er de allerede godt i gang med at nedbringe saltmængderne i deres produkter. ”Vi bruger målene som et inspirationsværktøj. Men producenterne er på vej i en proces – og jeg synes, man skal passe på med at dømme dem på, hvor de er nu. Vi har planer om at nå derned, men det bliver nødt til at ske langsomt og skridt for skridt. Ellers afviser forbrugerne produktet og vælger konkurrenterne", siger hun.

Dagens Fødevarenyheder, 28. oktober 2013