Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Menu







Insekter - fremtidens proteinkilde?

 Udskriv/send siden

En kogt pølse med moste insekter får måske ikke mundvandet til at løbe på den gennemsnitlige dansker. Ikke desto mindre mener en udvikler fra den tyske ingrediensvirksomhed Van Hees, at det inden for en årrække bliver et helt almindeligt produkt i vestlige supermarkeder.

Det største problem med insekter i fødevarer er, at vestlige forbrugere danner nogle billeder i hovedet, som de har svært ved at slippe. Der er tale om et udtræk af proteiner, vitaminer og mineraler, som bliver brugt i fødevarerne," forklarer Alexander Stephan, der udvikler nye produkter hos Van Hees.

Tanken om at udnytte protein fra insekter er god, fortæller innovationschef på Teknologisk Institut Anne Maria Hansen: "Fordelen ved proteiner fra insekter er, at man kan producere insekterne af affald, og dermed få et nærende proteinprodukt ud af noget, som ellers bliver smidt ud. På den måde kan produktion af insekter, vise sig at have bæredygtige perspektiver."

Af samme årsag har FN tidligere i år anbefalet, at verdens befolkning begynder at spise flere insekter. Simpelthen fordi voksende befolkningstal og stigende velstand sætter efterspørgslen på kød voldsomt i vejret, og klimabelastningen for at producere så meget mere kød er ifølge FN uacceptabelt.

Dagens Fødevarenyheder, november 2013