Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Menu







Hjertesunde fisk er en skrøne

 Udskriv/send siden

I årtier har forskere ment, at fisks høje indhold af omega-3-fedtsyrer er godt for hjertet. Nu peger ny forskning fra Aalborg Universitetshospital imidlertid på, at fisk ikke beskytter mod blodpropper i hjertet. Forskerne mener at have påvist, at en fiskerig kost øger inflammationen i kroppen - hvilket kan forårsage blodpropper i hjertet.

Undersøgelsen er netop publiceret i det internationale kardiologiske tidsskrift Atherosclerosis. Undersøgelsen gør op med den udbredte antagelse, at man skal have ”fisk på recept,” mener forskerne, der peger på, at den nye viden giver anledning til at overveje kostrådene om fisk.

”Selvom der i de sidste 40 år er lavet utallige undersøgelser om fiskeolies forebyggende virkning på blodpropper i hjertet, er der aldrig fundet et entydigt bevis på, at det har en effekt. Måske er det her med, at fede fisk beskytter mod hjertekarsygdom, en skrøne”, siger Stig Andersen.

Dagens Fødevarenyheder, juni 2013