Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 MenuEU-politiker: Forbyd farlig kemi nu

 Udskriv/send siden

Flourerede stoffer findes i madpapir, sportstøj, regntøj, sofaer, pizzabakker og en masse andre steder.

En undersøgelse fra Miljømedicinsk Klinik på Syddansk Universitet viser, at stofferne øger risikoen for spontan abort op til 16 gange. ”Nu må det for første gang være forbrugerne, vi tager hensyn til, og ikke den kemiske industri,” siger Christel Schaldemose, formand for den socialdemokratiske delegation i EU. Hun vil have EU-kommissionen til at tage sagen op og forbyde de flourede stoffer, der her er tale om. Stofferne fra flourfamilien er vand-, smuds- og fedtafvisende og har derfor mange anvendelsesmuligheder.

Men de er også hormonforstyrrende, viser undersøgelsen. Og nu er Christel Schaldemoses tålmodighed sluppet op: "Vi behøver ikke flere undersøgelser for at få afdækket, hvor alvorligt det her problem er. Stofferne skal ud af produktionen, og hvis senere undersøgelser viser noget andet, kan man tage dem i brug igen", siger hun.

Tvivlen skal med andre ord komme forbrugerne til gode og ikke industrien. Og kravet fra den fynskvalgte EU-parlamentariker er altså, at de to flourerede stoffer, der er tale om, forbydes.

Dr.dk, 28. april 2015