Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 MenuBogomtale: Bad Science af Ben Goldacre

 Udskriv/send siden

Hvordan lægemiddelindustrien vildleder læger og skader patienter 

’Skrækindjagende og sand. Dit syn på dit medicinskab vil ikke være det samme bagefter’. Dara O’Briain

’Denne chokerende bog viser, hvordan mennesker har lidt og er døde, fordi lægestanden har tilladt lægemiddelindustriens behov at gå forud for patienternes’. Sir Iain Chalmers, grundlægger af Cochrane Library.

Advarsel: Lægemiddelindustrien har alvorlige bivirkninger
Bivirkningerne omfatter: Fejlbehæftede kliniske forsøg efterfulgt af undertrykkelse af uønskede resultater, dårlig kontrol, sygdomme, der opfindes udelukkende for, at nogen kan tjene penge, oppustede marketingbudgetter, læger og akademikere, som er i lommen på pillefabrikanterne.

Hvis du har svært ved at sluge det her, så konsultér hurtigst muligt dr. Ben Goldacre, når han dissekerer læ­gemiddelindustrien og tilbyder et enkelt og effektivt middel mod Big Pharmas syge virksomhedsmetoder.

Der er noget galt med det, der skal gøre dig rask
Patienterne regner med, at deres lægemidler er sikre og kontrollerede, og lægerne forsøger at ordinere de mest effektive kure, men den globale lægemiddelindustri er en USD 600 mia. stor kolos, hvor korruption og grådighed er de fremherskende karaktertræk.

Læger og patienter har brug for gode, videnskabelige beviser for at kunne vælge. Men virksomhederne fo­retager tendentiøse forsøg med deres egne produkter, hvilket forvrænger resultaterne. Data, der taler negativt om produkterne, begraves. Myndighederne tilbageholder vitale informationer. Tilsyneladende uafhængige læger og patientgrupper sponseres af industrien – i en verden, der er så forskruet, at læger og sy­geplejersker nu uddannes af lægemiddelindustrien. Resultatet af alt dette er uundgåeligt: Masser af patienter lider unødigt!

Britiske Ben Goldacre er den bedste til at analysere videnskaben bag medicinen, og Bad Pharma er et klart og vittigt angreb, der viser nøjagtigt, hvordan videnskaben er forvrænget, og hvor let det ville være at rette op på tingene.

Ben Goldacre
Ben Goldacre er læge og forfatter. Hans første bog, Bad Science, lå nr. 1 på bestseller-listen for faglitteratur, solgte i over 400.000 eksemplarer alene i Storbritannien og er oversat til 25 lande. Han fokuserer i sit arbejde på at analysere vildledende udsagn fra journalister, lægemiddelindustrien, alternative behandlere og rapporter fra myndighederne. Han har skrevet for avisen The Guardian siden 2003 og har lavet en del dokumentarprogrammer for BBC Radio 4.

’TUSINDVIS AF BØGER ER GODE. MANGE BLIVER MAN KLOGERE AF. MEN KUN OM MEGET FÅ KAN MAN SIGE, AT DE ER NØDVENDIGE FOR FOLKESUNDHEDEN. DET HER ER EN AF DEM’. The Independent

10. juni 2013