Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 MenuNyhedsbrev maj 2018

 Udskriv/send siden

Med maj kom sommeren i gang

- og hvor er det skønt med sol, varme og lune, lyse aftener. Eftervirkningerne fra den lange, mørke vinter er allerede væk, og batterierne er i fuld gang med at lade op. Og det er med at nyde det, så længe det varer. Når lyset optages gennem øjet, dannes lykkehormonet serotonin, så tag lige solbrillerne af i ny og næ.

Du danner også det vigtige D-vitamin, når du får sollys på huden, så kom du bare frit frem med de blege vinterben! Men husk at nyde solens stråler med omtanke – solskoldninger er ikke bare ubehagelige, men kan også føre til mere alvorlige skader og hudsygdomme, hvis du ikke passer på. Og så er der også lige det faktum, at solens påvirkning ælder huden hurtigere, end du måske lige havde tænkt dig.

Tørrede urter på glas

Produkter til sommeren

Magnesium
På varme dage sveder vi mere end normalt, og det betyder, at vi mister vand og forskellige mineralsalte, fx magnesium, som bl.a. har betydning for vores væskebalance. Magnesium er en af kroppens fire hovedsalte, og mange af os har stiftet bekendtskab med mineralets fortræffelige evne til at modvirke muskelkramper – men faktisk indgår magnesium i mere end 300 enzymprocessor i menneskekroppen, og derfor er det ekstra vigtigt at få tanket op, når du sveder i varmen.

Elektriske Spormineraldråber
Elektriske Spormineraldråber

Vores Elektriske Spormineraldråber med højt indhold af magnesium er geniale, fordi de nemt kan tilsættes den væske, du i forvejen skal sørge for at få nok af i sommervarmen. Og husk også lidt ekstra salt – gerne havsalt eller Himalayasalt, som næringsmæssigt er sundere end almindeligt bordsalt.


Se vores film om Elektriske Spormineraldråber

 

Salvie

SalvieNu vi er inde på det med varme… Er du en af dem, der lider ekstra meget i varmen, eller er du måske plaget af hedeture, så kan Salvie være til hjælp.

Salvie virker afkølende på kroppen, og mange kvinder drikker den derfor i forbindelse med overgangsalderen. Men du kan også anvende salvie udvortes: Kom lidt af din salvie-te i en sprayflaske, som du evt. kan have med i tasken – og når du så generes af varmen, kan du spraye det på det hudområde, der er ramt. Salvien afkøler både udvortes og indvortes i op til 4 timer, og den afkølede te hverken lugter eller fedter.

 

Sommerhygge
Sommeren er lig med lækker mad, grill og hygge. En skøn kombination, som maj allerede har givet os gode muligheder for at nyde. Men for meget af det gode er som bekendt ikke godt.


For mange af os er grill lig med masser af kød, fisk og skaldyr, men disse fødevarer har et højt indhold af puriner, som kroppen nedbryder til urinsyre – og dét kan en del af os mærke i væv og især led. Nogle lider af urinsyregigt og er derfor vant til at tage hensyn til, hvad der er godt og ikke godt for kroppen, men vi kan alle sammen have gavn af at tænke over mængden af kød – og huske, at mange grønsager også smager fantastisk, når de får en tur på grillen, serveres som lækkert, mættende tilbehør – eller nydes i stedet for det grillede kød. Sommerhyggen er den samme!

Men du skal vælge med omtanke! F.eks. står ærter på listen over sommerspiser, der skal nydes med omtanke på grund af purinindholdet – og det tænker man jo ikke lige på, når man sidder med sådan en pose grønne lækkerier i skødet.

Oplever du, at kroppen værker efter for megen hygge, kan du benytte dig af, at en del urter stimulerer leveren, nyrerne og stofskiftet:

  • Marietidselfrø - knust og pulveriseret
  • Cardulon - marietidselekstrakt med indhold af silymarin samt pulveriserede marietidselfrø
  • Mælkebøtte/løvetand - har et væld af sunde og skønne egenskaber, og du kan jo med fordel gå på jagt i haven lige nu, hvor den glade, gule blomst står overalt. Du kan anvende hele planten, men du kan også vælge en lettere løsning: Løvetand kapsler eller tørret som te, 80 g, økologisk
  • Ægte Venustorn - djævleklorod. Et naturlægemiddel mod lettere smerter i ømme led og muskler. Se pligttekst

Løvetand, Cardulon, Venustorn, Marietidselfrø

Myggestik
Super B-Complex

Total B-ComplexMyggene holder også af varmen – desværre for os, der plages af de kløende stik på vores hud. Selvom der endnu ikke er videnskabelig evidens, er der mange, der har stor virkning og dermed glæde af at indtage B-vitaminer. Vi er ikke i tvivl om, at det virker, og da B-vitaminer generelt er godt for krop og sind og samtidig svære at overdosere, fordi de er vandopløselige, så er det da bare med at prøve!

Super B-Complex (med adaptogene urter)

Total B-Complex med A-vitamin

Skulle man have brug for noget kløestillende, kan vi anbefale Calendeel fra Heel. Her på stedet går den under betegnelsen ”tryllesalve”, for den kan virkelig dæmpe hudirritation – uanset om den skyldes myg, brændenælder eller andet.

 

Nyt siden sidst

Foredrag med Anette Sams
Vi var med i Grenå, da Anette Sams afslørede "Sandheden om sukker" på et foredrag, der omhandlede hovednøglen til sundhed, nemlig stabilt blodsukker. Foredraget var baseret på Anette Sams' mere end 20 år med lægemiddelorienteret forskning i universitetsregi, hos Novo Nordisk og aktuelt på Rigshospitalet.


Blandt hendes mange guldkorn vil vi viderebringe dette: "Når vi først har fundet opskriften på det stabile blodsukker, så har vi fundet vores individuelle vej til et sundere liv, øget velvære og langt mindre risiko for at blive ramt af livsstilssygdomme. Samtidig er et stabilt blodsukker den bedste vej til et stabilt vægttab."

I foredraget gav Anette Sams konkrete eksempler og lavede små forsøg, der viste, hvordan det er muligt at stabilisere sit blodsukker og dermed nedsætte farerne ved et højt blodsukker. Samtidig kom hun med gode idéer til, hvordan man reparerer de skader, det høje blodsukker allerede kan have forårsaget i kroppen. Et stabilt blodsukker kan gøre den helt afgørende forskel, når det gælder vores sundhed.

Anette Sams’ viden bakker op om alt det, helsebranchens dygtige undervisere som fx Frede Damgaard har lært os gennem tiden, hvilket bevidner, at folk i helsebranchen er rigtigt godt klædt på - og det er vi meget stolte over at være en del af.

Tak for alle jer, der deler ud af jeres viden og ruster os til at hjælpe andre!

Og nu vi er ved det med blodsukkeret, så lad os introducere en gammel kending i nye klæder:

Insu Complex+

Insu Complex+er tilbage på hylderne i en ny version, og vi er selv meget tilfredse med resultatet. 

Den nye, opgraderede udgave af Insu Complex er forbedret på kanel- fronten, hvor vi nu anvender Ceylon-kanel (Cinnamomum Verum).

Desuden har vi som noget nyt tilføjet bukkehornsekstrakt og krompiccolinat, som gør Insu Complex+ endnu mere blodsukkervenlig.

 

Stofskiftesyndrom
Blodsukker er et udtryk, alle kender – og langt de fleste af os har også mærket, når det er for lavt, og man pludselig oplever fysiske gener som hovedpine, cravings eller humørændringer.

Stofskiftesyndrom er også kendt som syndrom X eller metabolisk syndrom. Det er en samling af lidelser, hvor kroppens normale forbrænding af fedt og sukker ikke fungerer optimalt - en kombination af bugfedme, forhøjet kolesterol- og triglyceridniveau, forhøjet blodtryk, nedsat insulinfølsomhed og forstyrrelser i blodsukkeret. Syndromet opstår ved forkert og for meget mad og for lidt motion – og det er en af de livsstilssygdomme, vi ser i kølvandet på de sidste 30-40 års fastfood-samfund.


10 til 15 procent af alle voksne i den vestlige verden lider af stofskiftesyndrom, og herhjemme er det hver 6.-7. dansker, der er ramt - ofte uden, at man selv ved det. Er du det mindste i tvivl, bør du gå til lægen.

Får man diagnosen stofskiftesyndrom, bør man fluks lægge livsstilen om for at undgå de kedelige konsekvenser, der kan komme senere. Man kan kalde syndromet for en alarmklokke, der advarer om, at noget går den forkerte vej – men vi har stadig mulighed for at ændre kursen og sætte aktivt ind.

Produkter, der kan give et skub med på vejen:

GlucomannanØkologisk Body-HeatSuper Q10

 

Månedens tip

Brottrunk som opbevaringEr du en af dem, der nyder godt af Brottrunk, så gem flaskerne og anvend dem som emballage til gryn, frø og andet. Flaskerne er ideelle, fordi de lukker tæt og kan være i skabe og skuffer.

I vores kamp for at skåne miljøet passer dette tip perfekt ind - se bare på billedet til højre, som vi har fået tilsendt fra en forbruger.

 

Vil du modtage nyhedsbrevet på mail?

Tilmeld dig nyhedsbrevet her