Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Menu







Morgenmad med masser af proteiner

 Udskriv/send siden

Der er bred enighed om, at morgenmaden er dagens vigtigste måltid. Og der ER da også masser af gode grunde til at ”fylde brændstof på tanken” fra morgenstunden.

Forsøg har vist, at 78 % af dem, der har tabt sig og vel at mærke holdt vægten nede, spiser morgenmad. Desuden kan morgenmåltidet inspirere til mere fysisk aktivitet – og det giver på langt sigt en sundere krop. Også hjernen har godt af at få næring fra morgenstunden: Din hukommelse og koncentrationsevne forbedres, og du bliver mere handlekraftig. Morgenmaden er simpelthen det, der gør, at du får noget fra hånden!

Ved at få godt med proteiner i morgenmåltidet kan du også holde de cravings, der af og til opstår midt på eftermiddagen, på afstand – den der ubændige trang til at spise bare et eller andet sødt... Du føler dig simpelthen mere mæt i længere tid, når du har fået masser proteiner i morgenmåltidet.

Hvis du er kørt lidt fast i morgenmadsritualet og mangler tips og ideer, så får du her nogle alternativer til det traditionelle danske morgenmåltid. Velbekomme!

Inspireret af
https://www.nbcnews.com/better/health/15-protein-packed-breakfasts-will-help-prevent-cravings-ncna780231

 

Den ultimative blomkålssandwich

Denne sandwich tager lidt tid at lave, så måske er det noget til weekenden? Den er 100 % umagen værd – det er simpelthen fantastisk med blomkål i sandwichbrødet. Jo flere grønsager, jo bedre! Og med bacon, ost, æg og avocado går man aldrig sulten fra bordet...  

OBS: Opskriften kræver, at du har et vaffeljern!

4 portioner
Forberedelsestid: 25 minutter

Det skal du bruge

  • Knap 500 g meget finthakket blomkål
  • 4 store æg

  • 1,2 dl pulveriserede mandler (eller mel efter dit ønske)

  • 1 tsk. bagepulver

  • ½ tsk. groft havsalt

  • ¼ tsk. friskkværnet sort peber

  • ¼ tsk. løgpulver

  • ¼ tsk. hvidløgsgranulat

  • ½ dl revet stærk cheddar

  • 4 skiver Münster (eller lignende ost med smag)

  • 8 skiver bacon

  • 2 modne avocadoer

  • 4 store æg

Sådan gør du

  1. Kom blomkål, æg, mel, bagepulver, salt, peber, løg- og hvidløgspulver i en skål og pisk, indtil du har en jævn masse. Vend den revne cheddar i.
  2. Varm vaffeljernet op til medium og kom fedtstof på. Bred ½ kop dej ud på vaffeljernet, luk låget og bag i 4-6 minutter, indtil brødet/vaflen er gyldenbrun og gennembagt. Bag resten af dejen på samme måde.

  3. Spejl æggene, steg baconen og skær avocadoerne i skiver.

  4. Del vaflerne i kvarte. Læg en skive ost, bacon, avocado og et spejlæg på en kvart vaffel og læg endnu en kvart vaffel øverst, så du får en sandwich ud af det.

http://www.thegourmetrd.com/the-ultimate-cauliflower-waffle-breakfast-sandwich/

  

Græsk yoghurt med ristede vindruer

Græsk yoghurt er fast inventar i manges køleskab, og det er en meget let måde at få 18 g protein på! Her kombineres yoghurten med ristede vindruer og müsli. Lav evt. müslien selv af jaws, kerner, frø, nødder og lignende gode sager – så har du helt styr på sukkerindholdet, som kan være højt i færdigkøbte müsliblandinger.

Hvis du ikke har så meget tid om morgenen, kan du bruge druerne uden at riste dem – men ristningen fremhæver druernes sødme og giver morgenmaden lidt ”kant”.

1 portion
Forberedelsestid: Under 10 minutter

Det skal du bruge

  • 1 lille kopfuld stenfrie vindruer
  • Fedtstof til panden

  • 2 dl fedtfattig græsk yoghurt

  • ½ tsk. stødt ingefær

  • Ca. 100 g müsli  

 

Sådan gør du

  1. Skær vindruerne i halve.
  2. Varm en mellemstor pande op og kom fedtstof på.

  3. Rist vindruerne i 2-3 minutter, indtil de er let brune – rør ofte

  4. Lad vindruerne køle lidt af

  5. Servér yoghurt, müsli og vindruer lagvis i et glas.

  6. Drys lidt stødt ingefær på toppen.

https://www.amydgorin.com/greek-yogurt-parfait-with-cereal-and-pan-roasted-grapes/

  

Pizza med kikærtemel

Kikærtemel er fantastisk til mange ting, og denne morgen-pizza er ingen undtagelse. Det korn- og glutenfrie mel giver 6 g protein pr. portion – mere end du får i en god håndfuld mandler. Og så er pizzaen hurtig at lave. Den smager fremragende med røræg, salsa og avocado, men det er egentlig kun din fantasi, der sætter grænsen for fyldet.

1 portion
Forberedelsestid: 15 minutter

Det skal du bruge

  • 80 g kikærtemel
  • 0,8 dl vand

  • ¼ tsk. hvidløgsgranulat

  • Salt og peber

  • 2 sammenpiskede æg

  • 3-4 spsk. salsa

  • ¼ avocado i tern

  • Finthakket forårsløg til pynt

Sådan gør du

  1. Varm en lille pande op og kom fedtstof på.
  2. Bland kikærtemel, vand, hvidløgsgranulat, salt og peber, til du har en jævn dej.

  3. Hæld dejen på den varme pande og lad den bage i ca. 6 minutter.

  4. Vend pizzabunden og lad den bage på den anden side i 4 minutter (bunden skal være let at vende – ellers skal du lade den bage lidt længere).

  5. Tag bunden af panden og kom lidt mere fedtstof på. Kom de sammenpiskede æg på og rør rundt, indtil du har en færdig portion røræg.

  6. Smør et lag salsa på bunden. Læg røræg, avocado og forårsløg ovenpå. Krydr med salt og peber. 

https://www.hummusapien.com/chickpea-flour-breakfast-pizza/