Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 MenuAktivt kul - hvad er det?

 Udskriv/send siden

Aktivt kulAktivt kul er stærkt absorberende og medvirker blandt andet til at mindske luft i maven efter et måltid.

Når kul aktiveres, opstår der "magi". Aktivt kul laves ved at opvarme en kulstofkilde til høje temperaturer (600-900 grader) uden ilttilførsel. I vores tilfælde er det kokosskaller, men det kan også være træ. Herefter bliver kullet yderligere processeret ved høje temperaturer med anvendelse af damp. Det giver aktivt kul; en ekstrem absorberende form for kul, der har millioner af helt små porer i dets struktur, hvilket øger overfladearealet. Det er i overfladen, at de uønskede stoffer kan bindes, eksempelvis tunge toksiner og uønsket luft i kroppen. Aktiveret kul kan binde op til 1.000 gange sin egen vægt.

Som et resultat af bindingerne til aktivt kul og dets kraftige absorberende egenskaber anvendes det ofte til at hjælpe med at fjerne uønskede toksiner og urenheder fra kroppen. Her binder toksinerne sig til kullet, for efterfølgende at blive skyllet ud. I og med aktivt kul har et stort overfladeområde er det den ideelle naturlige måde at gøre det på, da det kan binde sig til store mængder.

Aktivt kulDerudover kan aktivt kul også anvendes til at reducere overdrevens flatulens efter måltider og hjælpe med fordøjelsen. Aktivt Kul har endda anprisningen "Mindsker luft i maven".

Aktivt kul kan ydermere bruges til andre ting - eksempelvis ansigtsmasker og blegning af tænder. Her åbnes kapslerne op, så pulveret kan irøres i væske efter eget valg.