Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 MenuNyhedsbrev marts 2019

 Udskriv/send siden

Foråret er i fuld gang

De første buske lyser grønt og de mange forårsblomster, som normalt først viser sig til påske, er allerede afblomstret. Dagene er blevet længere og lyset er vendt tilbage – og hvor har det været savnet.

Påsken står for døren og traditionerne ligeså. De yngste årgange ser frem til højtiden med hjemmeklippede gækkebreve og farverige påskeæg. I den forbindelse minder vi om, at vi har en masse urter, der er geniale til æggefarvningen. Og dét er en smadderhyggelig aktivitet for hele familien.

Vi voksne forbinder – foruden det kristne budskab – påsken med hyggelige sammenkomster, gode frokoster og snaps. Er du allerede i gang med at planlægge årets påskefrokost, kan du i dette nyhedsbrev få inspiration til at toppe frokosten med hjemmelavet snaps.

Nyhedsbrevet giver dig desuden en update på et par af vores produkter, der er nyt i føljetonen om Dejlige Droger og så er der mere end 60 års erfaring fra Natur-Drogeriet i vores medarbejderpræsentationer. Først får du dog information om nyeste skud på medarbejderstammen.

Helle DarlingHelle Darling er startet som Salgs- og Marketingschef hos os pr. 15. marts og er allerede godt i gang med en masse spændende opgaver. Helle har mange års erfaring fra Dansk Supermarked, før det blev til Salling Group, og Matas.

 

 

 

Flemming PedersenFlemming Pedersen er vores indkøber, og han er god til det. Han har været ansat hos Natur-Drogeriet i 36 år, heraf 20 år som indkøber. I tidernes morgen startede han med varehåndtering og har siden beskæftiget sig med produktionsplanlægning. Han er godt selskab med god humor og er altid frisk med en kommentar.

 

Hanne MadsenHanne Madsen er på alle måder vores husmor. Hanne står for køkkentjansen og gør meget for, at alle har det godt. Der er altid urtete på kanden og frisk, udskåret frugt lige til at hapse. Hanne er en god ambassadør for firmaet. Hvis nogle har udfordringer, som vores produkter kan hjælpe på, så sætter hun gerne personalet på kur. Hanne holder det pænt og rent og sørger for forplejning til både interne og eksterne møder. Desuden arbejder Hanne i vores returafdeling, hvor hun håndterer returprodukter, defekte etiketter og beskadigede produkter. Hun har været i firmaet i mere end 25 år.


Dejlige droger

I vores serie om Dejlige Droger er tiden kommet til gul snerre (Galium verum).

gul snerreUrten bliver også kaldt Jomfru Marias Sengehalm, idet man siger, at det var gul snerre, der blev brugt som sengehalm til Jesusbarnet. Tidligere var gul snerre dog viet til den nordiske gudinde Freja, der er gudinde for kærlighed og ægteskab. Gul snerre blev derfor lagt i fødende kvinders senge. Gul snerre har også været brugt til at helbrede ved sår med forgiftninger, og så skulle urten også give en smukkere hud. I dag anvendes gul snerre mest til snapsefremstilling – her er smagen dejlig blød.

Gul snerre, 100 g, varenr. 4726,100


Inspiration

Hvis du vil toppe påskefrokosten med hjemmelavet snaps, så har vi både færdige bitterblandinger og urter i løsvægt, der får snapsen til at sidde lige i skabet. Men hvorfor drikker man egentlig snaps?

SnapsSnaps er en gammel nordisk spiritus, som helt tilbage før vikingetiden har været en del af danskernes måltid. Udover at sætte gang i stemningen, blev det brugt, fordi det havde en positiv effekt på fordøjelsen. Herhjemme har vi tradition for at hjælpe fordøjelsen på vej ved at tage en snaps til fed mad. De to ting passer rigtig godt sammen, og kombinationen nydes både til jul og påske – men husk nu at nyde snapsen med måde.

Den stærke Hollandsk Kräuter-blanding

Hollandsk Kräuter er en skøn kombination af fem forskellige urter til snapsefremstilling, hvor aroma, smag og farve er i højsæde. Ingredienserne er lakridsrod, appelsinskal, stjerneanis, tormentilrod og hele nelliker. Blandingen tilsættes en hel flaske klar snaps – her anbefaler vi Brøndums Snaps, da den ikke hæmmer de aromatiske højdepunkter. Herefter skal snapsen trække minimum 3-5 dage.

Krydderier til Sct. Knuds Snaps

Sct. Knuds Snaps er en snaps med en krydret og varm aroma. En skøn symfoni af hel anis, lakridsrod, angelikarod, salt, appelsinskal, citronskal, kanel og kardemomme. Ligesom Hollandsk Kräuter-blandingen skal der tilsættes en flaske klar snaps og herefter trække minimum 3-5 dage.

Du kan også selv blande

Er du mere til selv at blande urterne, er der her et par bud på gode påskesnapse.

Enebær-lime
c1 flaske vodka (70 cl – min. 37 %) hældes over 25-30 sorte enebær (nogle af dem kan stødes i en morter) og skrællen af en lime. Lad det herefter trække i en uge, hvorefter indholdet sies fra og snapsen hældes på en flaske eller karaffel. Lad indholdet hvile i to uger, inden den drikkes. Snapsen får en svag grønlig farve og en frisk krydret smag af enebær.

Citron-kommen
Skrællen af en økologisk citron, lidt kommenfrø eller fennikel og en spiseske honning hældes over med en flaske vodka (70 cl – min. 37 %). Lad det trække 12-24 timer, og derefter sies væske fra. Så har du en frisk påskesnaps, der bør nydes afkølet fra køleskabet.

Safran giver smag og farve
Til en flaske vodka (70 cl – min. 37 %) tilsættes skræl fra 3 citroner, et stykke fennikel samt ½ g safran. Lad herefter snapsen trække et mørkt sted i 5-6 dage. Si væsken og du har en færdig, frisk påskenaps, som bør nydes afkølet fra køleskabet.


Produktinformation 

Økologisk Cistus

CistusCistus kendes også som Soløjetræ, og nu er det en del af vores sortiment af økologiske urter. Cistus indeholder naturlige forekommende antioxidanter, der bidrager til at beskytte celler og væv mod oxidation. Cistus te har en mild aromatisk smag. Teen skal ikke trække mere end et par minutter, da smagen ellers bliver bitter.

Økologisk Cistus, 100 g, varenr. 8145

 

Amino-Complex Valleprotein

amino-Complexer tilbage på hylderne. Vi har desværre længe haft Amino-Complex i restordre, men nu er det slut. Amino-Complex er proteintilskud, og proteiner er med til at øge og vedligeholde muskelmasse og vedligeholde normale knogler. Vær opmærksom på, at produkterne har fået nyt, opdateret design.

Amino-Complex, 400 g, varenr. 459
Amino-Complex, 400 g, instant, varenr. 463
Amino-Complex, 900 g, varenr. 458

Tranebær findes i to versioner

TranebærVidste du, at vores Tranebær findes i to versioner? Den ene er med 90 kapsler, og den har vi haft i sortiment i rigtig mange år. Den anden er ret ny, og i den har vi udskiftet de almindelige oksegelatinekapsler med vegetabilske HPMC-kapsler. Samtidig er den kommet i en større pakning med 150 stk., og dermed får du mere for pengene. Prisen pr. dagsdosis er kr. 5,97-11,94 for Tranebær i oksegelatinekapsler, mens den er kr. 4,59-9,18 for Tranebær i vegetabilske kapsler. Begge produkter er en del af vores Phyto-serie, der ikke er kombinationsprodukter.

Tranebær i oksegelatinekapsler, varenr. 22444
Tranebær i vegetabilske kapsler, varenr. 22944

 


Vil du modtage vores nyhedsbrev på mail?

Tilmeld dig her