Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Produkter og forkortelser

Bemærk venligst er der benyttes forkortelser i visse produktnavne

1)

Anvendes sparsomt

2)

Ikke til indtagelse som levnedsmiddel

3)

Anvendes sparsomt- bør ikke anvendes af gravide

Til farvning af uld med droger benyttes forkortelser i visse produktnavne

F1

Lys gul

F2

Mat gul

F3

Orange

F4

Blå

F5

Grønlig

F6

Lys brun

F7

Rød brun

F8

Mørk brun

F9

Grå

F10

Violet


 
Produkter

Produkt index:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V Y Z Æ Ø 0-9

Bestil online: Bestil online Bestil online

Produkt (nr. 2870)

Vejl. pris  

Jaws grød/brød-kornblanding, 1000 g, økologisk

54,50  


Økologisk Jaws
 
Jaws_oko_groed_broedGrød/brød blanding - koldvalset

Jaws er en fantastisk blanding af hvede, rug, byg, havre, hirse, sesamfrø og boghvede.

Anvendelse:
 1 del jaws-blanding, 2 dele vand, evt. æbler i tern eller tørret frugt. Ingredienserne stilles i blød natten over og koges ca. 5 min. Jaws-grød kan nydes kold eller varm. Jaws-blandingen kan også bruges til brød.

Ingredienser: Hvede*, rug*, byg*, havre*, hirse*, sesamfrø* og boghvede*. (* = økologisk dyrket)

1 kop Økologisk Jaws-grødblanding, 2 kopper ituskårne æbler eller andet 2-3 kopper vand eller mælk. Koges ca. 5. minutter til en grød. Serveres eventuelt med vand, mælk, saft eller flødevand. 
 
 
Jaws-boller (12-14 stk.)
25 g gær
3½ dl vand
3 spsk. jomfru olivenolie
½ tsk. Maldonsalt
1½ tsk rørsukker
300 g øko hvedemel
200 g jaws-mel
 
Til pensling: Vand eller sammenpisket æg. Gæren udrøres i lunkent vand. Bland olivenolie, salt og rørsukker i. Kom Jaws-mel i og så meget hvedemel dejen kan tage. Dejen hæver et lunt sted 45 minutter. Formes til boller og efterhæver i et kvarter. Bages ved 200 grader ca. 15 minutter. Prøvebagt af Dansk Øko-Køkken Opskrift.
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 1432 kJ
339 kacl.
Fedt 3,1 g
heraf mættede fedtsyrer 0,5 g
Kulhydrater 61 g
heraf sukkerarter 3,2 g
Kostfibre 11 g
Protein 11 g
Salt 0 g

Opskrifter:

Jaws-boller 12-14 stk.

25 g gær
3½ dl vand
3 spsk. jomfruolivenolie
½ tsk. Maldonsalt
1½ tsk. rørsukker
300 g øko hvedemel
200 g jawsmel
vand eller sammenpisket æg til pensling 

Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt olivenolie, salt og rør sukker. Tilsæt jawsmel og så meget hvedemel, dejen kan tage. Lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter. Form dejen til boller og lad dem efterhæve i 15 minutter. Bag bollerne ved 200 grader ca. 15 minutter.

Jaws-brød 

5 dl vand
5 g gær
200 g øko hytteost
½ tsk. Maldon-salt
1 spsk. honning eller rørsukker
2 spsk. jomfruolivenolie
450 g jaws-grødblanding eller jawsmel
ca. 600 g øko hvedemel.

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt hytteost, salt, honning og olie. Rør jaws i. Ælt hvedemel i, til konsistensen er passende (lige før dejen slipper fadet). Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. ½ time). Læg dejen i smurte forme eller på en plade. Lad brødet/brødene efterhæve 10-15 minutter og pensl med vand. Bag ved 220 grader i 30 minutter.




Natur-Drogeriet har stor fokus på at have et bredt sortiment i høj kvalitet til lav pris – med mindst mulig påvirkning af miljøet. Vi leverer udelukkende til danske specialbutikker; Helsekostforretninger, Matas og Apoteker. Det er naturligvis ikke alle butikker, der har mulighed for, at have alt på hylderne – men de kan skaffe hjem.
Hvis det ikke er en mulighed i din lokale specialforretning, har vi indgået et samarbejde med 2 seriøse webshops, der lagerfører alle vores varer.