|

Latinsk navn: Alkanna tinctoria.
Anvendelse: Kan anvendes som farve i kosmetik. Kan også indgå som plantefarve: Rødbrun.
Planten bruges som et farvemiddel til at give rødbrune farvenuancer.
Med hensyn til ernærings- og sundhedsanprisninger hedder det på Fødevarestyrelsens hjemmeside blandt andet: ”Det er forbudt at anvende angivelser om, at en fødevare kan forebygge, lindre eller have gavnlig virkning på sygdomme eller sygdomssymptomer. Dette fremgår af mærkningsbekendtgørelsens § 76, som er en implementering af EU’s mærkningsdirektiv (dir 2000/13/EF)”.
|