Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Produkter og forkortelser

Bemærk venligst er der benyttes forkortelser i visse produktnavne

1)

Anvendes sparsomt

2)

Ikke til indtagelse som levnedsmiddel

3)

Anvendes sparsomt- bør ikke anvendes af gravide

Til farvning af uld med droger benyttes forkortelser i visse produktnavne

F1

Lys gul

F2

Mat gul

F3

Orange

F4

Blå

F5

Grønlig

F6

Lys brun

F7

Rød brun

F8

Mørk brun

F9

Grå

F10

Violet


 
Produkter

Produkt index:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V Y Z Æ Ø 0-9

Produkt (nr. 3215)

Vejl. pris  

Chiafrø, 250 g

49,00  


Chiafrø, 250 g

Chiafrø er et lille og kraftfuldt frø med en usædvanligt høj koncentration af en række vigtige næringsstoffer. Chiafrø egner sig rigtigt godt til bagværk. Chiafrø har et naturligt indhold af omega-3 fedtsyrer, kostfibre og protein.

morgenmad, brød, müsli og snackblandinger. 
 
Chriafrø er en novel food ingrediens, der ifølge forordning (EC) 258/97 må anvendes i brødprodukter med et maksimalt indhold af 10% i det færdigbagte brød. Der må højst indtages 15 g chiafrø pr. dag. Novel food er fødevarer, der ikke har været anvendt i betragtelige mængder i Europa før maj 1997.

Anvendelse: De små næringsrige chiafrø er gode som drys på morgenmad, brød, müsli og snackblandinger. Chriafrø er en 'novel food' ingrediens, der ifølge forordning (EC) 258/97 må anvendes i brødprodukter med et maksimalt indhold af 10% i det færdigbagte brød. Der må højst indtages 15 g chiafrø pr. dag. 'Novel food' er fødevarer, der ikke har været anvendt i betragtelige mængder i Europa før maj 1997.

Ingredienser: Hele chiafrø, hele (Salvia hispanica L.)

Næringsindhold pr. 100 gram:

Energi
390 kcal
1650 KJ
Protein 19 g
Kulhydrat 17 g
heraf sukkerarter 0-1 g
Fedt 21 g
heraf mættede fedtsyrer 2,1 g
-enkeltumættede fedtsyrer 1,3 g
-flerumættede fedtsyrer 16,5 g
-omega-3 fedtsyrer 13 g
-omega-6 fedtsyrer 3,4 g
Kostfibre 32 g
Natrium 0-1 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Chiafrø: Chiafrø er 1-2 mm og indeholder masser af gode fedtsyrer. Chia-planten har sin oprindelse i Syd- og Mellemamerika og er en 1-årig urt, der bliver ca. en meter høj. Navnet chia stammer fra aztekernes (et mesoamerikansk folk fra det centrale Mexico) ord "chiatic", som beskriver en fedtet eller olieret substans.

OBS: Chiafrø er helt nye på det danske marked, så der foreligger endnu ingen erfaring om, hvordan de virker for folk med fødevareallergi. På nuværende tidspunkt er chiafrø udelukkende godkendt til brug i bagværk, da det er dette formål, man har ansøgt om. Der er indsendt nye ansøgninger om benyttelse af chiafrø i alle former for madlavning.  

Prøv at bage et glutenfrit rugbrød med økologiske chiafrø

Se opskriften her
Natur-Drogeriet har stor fokus på at have et bredt sortiment i høj kvalitet til lav pris – med mindst mulig påvirkning af miljøet. Vi leverer udelukkende til danske specialbutikker; Helsekostforretninger, Matas og Apoteker. Det er naturligvis ikke alle butikker, der har mulighed for, at have alt på hylderne – men de kan skaffe hjem.
Hvis det ikke er en mulighed i din lokale specialforretning, har vi indgået et samarbejde med 2 seriøse webshops, der lagerfører alle vores varer.