Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Produkter og forkortelser

Bemærk venligst er der benyttes forkortelser i visse produktnavne

1)

Anvendes sparsomt

2)

Ikke til indtagelse som levnedsmiddel

3)

Anvendes sparsomt- bør ikke anvendes af gravide

Til farvning af uld med droger benyttes forkortelser i visse produktnavne

F1

Lys gul

F2

Mat gul

F3

Orange

F4

Blå

F5

Grønlig

F6

Lys brun

F7

Rød brun

F8

Mørk brun

F9

Grå

F10

Violet


 
Produkter

Produkt index:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V Y Z Æ Ø 0-9

Bestil online: Bestil online Bestil online

Produkt (nr. 3711)

Vejl. pris  

Hennapulver, rød, F3, 1000 g

108,00  


Rød hennapulver, 1 kg

Rød hennapulver er til dig, der vil farve dit hår rødt med et naturprodukt. Henna er en plante, som indeholder farvestoffet lawsonia, der er et naturligt farvestof. Henna har en orange farve med et rødligt skær, som kan nuanceres ved at tilsætte andre naturlige plantestoffer. Rød hennapulver giver en rød/rødbrun farvetoning, afhængig af den enkeltes naturlige hårfarve.

Velegnet til almindelige mellemblonde eller let brunlige hårtyper, der med hennapulveret får en varm rødtoning med flotte reflekser.

 

Forbrugerrådet Tænk vurderede i august 2016 et andet af Natur-Drogeriets hennaprodukter Henna Red Hair til ’grøn kolbe’, dvs. uden uønsket kemi

I forbindelse med forbrugernes indsendelse af produkter til vurdering i Forbrugerrådet Tænk Kemis app Kemiluppen er Henna Red Hair blevet vurderet, om det indeholder kemiske stoffer, der er mistænkt for f.eks. at være hormonforstyrrende, allergifremkaldende, miljøbelastende mv.

Læs mere her: http://kemi.taenk.dk/bliv-klogere/test-det-betyder-groen-gul-og-roed-kolbe

 

Anvendelse: For at opnå et flot resultat, så følg brugsanvisningen, der også findes på produktet:

Til naturlig, individuel rødtoning af dit hår skal du bruge:

 • Rød hennapulver (100 g rækker til skulderlangt hår)
 • en skål til udrøring og en ske
 • varmt vand
 • citronsaft
 • plastikhandsker
 • vaseline eller en fed, hudbeskyttende creme
 • en plastikbadehætte
 • håndklæder

Sådan gør du

 1. Vask håret i en mild og skånsom shampoo og tør det med et håndklæde.
 2. Tilbered blandingen ved at røre en lind grød af 3 dele varmt vand og 1 del Rød henna. Tilsæt nogle dråber citronsaft, der mindsker farvningen af huden.
 3. Test blandingen på nogle få hår (Se Vigtigt! herunder). Hvis farven ønskes stærkere, tilsættes mere Rød henna; hvis den ønskes nedtonet, kan det gøres med en stærk kamillete.
 4. Smør vaseline eller hudcreme langs hårkanten, på panden, kinderne og ørerne for at undgå farvning af huden.
 5. Påfør massen (brug plastik handsker): Skil håret over hele hovedbunden, og påfør massen jævnt og systematisk fra hovedbunden til hårspidserne, eller masser blandingen ind i håret i ca. 5 minutter.
 6. Fjern straks farvepletter, der sætter sig på huden.
 7. Dæk håret med en plastbadehætte, og bind et dampende varmt håndklæde omkring hovedet.

Farvetid og efterbehandling
Alt efter den naturlige hårfarve og den ønskede farvningsgrad ligger farvetiden mellem 15 minutter (let toning) og 2 timer (intensiv toning) - jo mørkere hår, desto længere farvetid. Når farvestoffet har givet den ønskede farve (test med nogle enkelte hårtotter), så skyl håret omhyggeligt, vask det i en mild shampoo og tør det. Evt. farvepletter på huden forsvinder hurtigt og kan fjernes med lidt citronsaft eller eddike. Farven holder i 5-6 måneder.

Vigtigt!
Farveresultatet afhænger af din individuelle hårfarve, blandingens koncentration og farvetiden. Farvning med Rød henna vil altid give dit hår et personligt præg. For at dette mest muligt svarer til dine ønsker, er det vigtigt at teste blandingen på nogle få hår, før du foretager den endelige farvning . Lyseblondt og gråt hår får en meget stærk rødfarvning, som de fleste vil opfatte som ekstremt farvedominerende. De bedste resultater med Rød henna opnås med mellemblondt og mørkt hår.

Du bør ikke anvende henna, hvis håret er permanentet eller i øvrigt er blevet behandlet med kemiske præparater (blegning, affarvning o.lign.)

Ingredienser: Lawsónia Inérmis
 

Natur-Drogeriets henna er 100% naturlig!!

Mere om henna
Hennapulver bruges hovedsagelig til farvning af hår og er anderledes end kemiske hårfarver, fordi det ikke trænger ind i hårets kerne, som er det, der gør håret blødt og smidigt. Kemiske hårfarver erstatter noget af hårets kerne med et kunstigt stof, som efterhånden skylles ud ved hårvask. Det gør, at farven falmer, og håret bliver tørt og knækker. Den røde farve i henna binder sig derimod til den ydre del af håret.

Henna binder skællene i dit hår sammen - det gør håret stærkere og blødere og sikrer, at farven ikke falmer. Faktisk kan farven ikke fjernes, og det ser mange som den største ulempe ved henna. Hvis du efter en periode gerne vil være blond eller lysebrun, er der ingen anden vej end at klippe det hennafarvede hår af. De kemiske hårfarver kan fjernes med blegemiddel.

Fordi henna kun binder sig til det yderste lag, er hårfarven forskellig alt efter lyset. I sollys virker håret skinnende og meget rødt. Indenfor er håret tættere på sin naturlige farve, med et svagt rødt skær.

Henna kan kun farve håret én farve, og det er rødt. Alle de andre hennafarver er skabt ved at blande henna med andre plantestoffer. Du kan blande henna med indigo, cassia, khatam eller amla - der findes et utal af forskellige plantepulvere. Ved at ændre lidt på blandingsforholdene kan man skabe brune, rødblonde og ildrøde nuancer - man kan endda farve håret sort ved først at farve med ren henna og derefter ren indigo.

Plantestoffer kan ikke farve håret lysere end dets naturlige farve. Hvis du vil gøre dit hår lysere, skal hårets kerne, hvor farven sidder, fjernes, og det er meget ødelæggende for håret.

Det anbefales ikke, at du køber færdiglavede hennafarver i andre farver end rød - de ting, som henna er blevet blandet med, kan være meget værre end almindelig kemisk hårfarve. Nogle metalliske salte kan endda gøre dit hår grønt, næste gang du farver håret, eller give dig meget voldsom allergi! Det henna, du køber, skal være 100 % henna i BAQ (Body Art Quality) - så undgår du bivirkninger.

De første dage efter du har brugt henna, kan håret se større og mere tørt ud. Nogle elsker det, andre hader det, men en god hårkur og lidt tålmodighed løser problemet.

Hennafarven ilter i løbet af den første uge efter farvning og bliver mørkere og mere brunlig. Så hvis dit hår er blevet meget orange, skal du ikke fortvivle - vent 1-2 uger og se, hvordan farven udvikler sig.

Som en bonus kan henna dræbe lus og fjerne skæl fra hovedbunden.

 
Natur-Drogeriet har stor fokus på at have et bredt sortiment i høj kvalitet til lav pris – med mindst mulig påvirkning af miljøet. Vi leverer udelukkende til danske specialbutikker; Helsekostforretninger, Matas og Apoteker. Det er naturligvis ikke alle butikker, der har mulighed for, at have alt på hylderne – men de kan skaffe hjem.
Hvis det ikke er en mulighed i din lokale specialforretning, har vi indgået et samarbejde med 2 seriøse webshops, der lagerfører alle vores varer.