Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Produkter og forkortelser

Bemærk venligst er der benyttes forkortelser i visse produktnavne

1)

Anvendes sparsomt

2)

Ikke til indtagelse som levnedsmiddel

3)

Anvendes sparsomt- bør ikke anvendes af gravide

Til farvning af uld med droger benyttes forkortelser i visse produktnavne

F1

Lys gul

F2

Mat gul

F3

Orange

F4

Blå

F5

Grønlig

F6

Lys brun

F7

Rød brun

F8

Mørk brun

F9

Grå

F10

Violet


 
Produkter

Produkt index:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V Y Z Æ Ø 0-9

Bestil online: Bestil online Bestil online

Produkt (nr. 3907,100)

Vejl. pris  

Johannesbrødkernemel, 100 g

88,50  


Johannesbrødkernemel, 100 g

Fortykningsmiddel E410
Til levnedsmidler - begrænset anvendelse

Johannesbrødkernemel er et jævningsmiddel (E410), som bl.a. kan anvendes til at jævne modermælkserstatning eller modermælk. Måltidet bliver derved mere tyktflydende og vil derfor have vanskeligere ved at løbe tilbage til munden.
Johannesbrødkernemel er et kulhydrat, der kommer fra johannesbrødtræets frø. Træet gror i Middelhavsområdet, og frugterne har været spist siden oldtiden. Af frugtens frø kan udpresses mel, der blandet med vand let svulmer op og danner en klæbrig substans. Melet benyttes som stabilisator og fortykningsmiddel i fødevarer.
Johannesbrødkernemel må bruges i fødevarer, der generelt må indeholde tilsætningsstoffer, og må også bruges til økologiske fødevarer.
Melet benyttes som stabilisator og fortykningsmiddel. I dej benyttes johannesbrødkernemel til at give en blødere og mere elastisk dej.

Johannesbrødkernemel er et jævningsmiddel (E410), som bl.a. kan anvendes til at jævne modermælkserstatning eller modermælk. Måltidet bliver derved mere tyktflydende og vil derfor have vanskeligere ved at løbe tilbage til munden.

Johannesbrødkernemel er et kulhydrat, der kommer fra johannesbrødtræets frø. Træet gror i Middelhavsområdet, og frugterne har været spist siden oldtiden. Af frugtens frø kan udpresses mel, der blandet med vand let svulmer op og danner en klæbrig substans. Melet benyttes som stabilisator og fortykningsmiddel i fødevarer.

Johannesbrødkernemel må bruges i fødevarer, der generelt må indeholde tilsætningsstoffer, og må også bruges til økologiske fødevarer. Melet benyttes som stabilisator og fortykningsmiddel. I dej benyttes johannesbrødkernemel til at give en blødere og mere elastisk dej.

Anvendelse: Til ca. 200 ml modermælkserstatning anvendes 1 g (½ teskefuld) johannesbrødkernemel:

  1. Afmål den mængde vand, der skal bruges til modermælkserstatningen, og varm det i en gryde.
  2. Tag gryden fra varmen, når vandet koger.
  3. Pisk den afmålte mængde johannesbrødkernemel, som er opløst i lidt koldt vand, i det spilkogende vand.
  4. Afkøl jævningen til ca. 40 grader.
  5. Pisk modermælkserstatnings-pulveret ud i jævningen.
  6. Stil blandingen i køleskabet i flasker med låg.

Ingredienser: Johannesbrødkernemel (Ceratonia siliqua)




Natur-Drogeriet har stor fokus på at have et bredt sortiment i høj kvalitet til lav pris – med mindst mulig påvirkning af miljøet. Vi leverer udelukkende til danske specialbutikker; Helsekostforretninger, Matas og Apoteker. Det er naturligvis ikke alle butikker, der har mulighed for, at have alt på hylderne – men de kan skaffe hjem.
Hvis det ikke er en mulighed i din lokale specialforretning, har vi indgået et samarbejde med 2 seriøse webshops, der lagerfører alle vores varer.