Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Produkter og forkortelser

Bemærk venligst er der benyttes forkortelser i visse produktnavne

1)

Anvendes sparsomt

2)

Ikke til indtagelse som levnedsmiddel

3)

Anvendes sparsomt- bør ikke anvendes af gravide

Til farvning af uld med droger benyttes forkortelser i visse produktnavne

F1

Lys gul

F2

Mat gul

F3

Orange

F4

Blå

F5

Grønlig

F6

Lys brun

F7

Rød brun

F8

Mørk brun

F9

Grå

F10

Violet


 
Produkter

Produkt index:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V Y Z Æ Ø 0-9

Bestil online: Bestil online Bestil online

Produkt (nr. 40042)

Vejl. pris  

Baobab pulver, 100 g, økologisk

79,95  


Økologisk Baobab pulver

Baobabpoelver_oko_100_pulverBaobab er blandt verdens ældste og største træer, som vokser langsomt i det meste af tropisk Afrika. Først når træet er omkring 1000 år, når det sin fulde størrelse. Det anslås, at baobabtræet kan blive 3000 år, 30 meter højt og 30 meter i omkreds. Det kendes også som Livets Træ og er i familie med bomuld og kakao.

Træet er karakteristisk i udseende med sin tykke stamme og grene, der hurtigt bliver smalle. Disse tynde, nøgne grene ligner rødder, og derfor får de det til at se ud, som om træet står på hovedet. Mange kalder derfor baobab for ”omvendte” træer eller op-og-ned-træer.

Lokalbefolkningen i afrikanske landsbyer nyder godt af baobab. Først og fremmest kan de spise træets frugter og blade, men de bruger også barkfibrene til kurvefletning. Desuden bruger de træerne til at søge skygge.

Frugten er en stor kapsel, som udvikler sig fra træets store, hvide, hængende blomster. Frugtkødet er en fantastisk næringskilde med en naturlig syrlig sød smag.

Pulveriseret baobabfrugt kan bruges i smoothies, som drys på eksempelvis morgenmad eller i bagværk, yoghurt, is eller marmelade. Prøv vores opskrift på vafler med baobabpulver

Anvendelse: Baobabpulveret kan anvendes i smoothies eller røres op i plantedrik, juice eller anden væske. Kan også drysses på yoghurt eller anvendes i bagning.

100% naturligt frugtpulver.

Ingredienser: Pulveriseret økologisk pulp af abebrødfrugt (Adansonia digitata).

Næringsindhold pr. 100 g

Energi

1087 kJ
261 kcal

Fedt
heraf mættede fedtsyrer

0,6 g
0,3 g

Kulhydrat
heraf sukkerarter

32 g
28 g

Kostfibre

45 g

Protein

2,8 g

Salt

0,01 g

Et sagnomspundet træ

Der findes flere sagn, der forsøger at forklare baobabtræets særegne udseende.

Et af dem fortæller historien om, hvordan træet ønskede at vokse sig til at blive det smukkeste i hele verden. Det mislykkedes, og derfor blev træet så flovt, at det gemte sit hoved under jorden.

Et andet fortæller, at træet engang påkaldte sig guden Thoras vrede. Guden kastede træet ud over væggen til Paradis og ned på jorden, hvor det landede på hoved med rødderne i vejret. Disse to sagn forklarer, hvorfor træet kaldes ”Upside-down Tree” eller ”omvendt” træ i daglig tale.

Et tredje, og lidt mere uhyggeligt sagn, fortæller om et baobabtræ, der forelskede sig i fire unge piger, som boede under dets skygge. Da pigerne blev ældre og søgte ægtemænd, blev træet meget misundeligt. En nat – under et rasende uvejr – åbnede træet sin stamme og slugte pigerne. Derfor bliver træet også kaldt ”Kondanamwali”, som betyder ”Træet som spiser jomfruer”. Sagnet siger desuden, at du i dag kan høre pigernes fortvivlede gråd om natten.

 
Natur-Drogeriet har stor fokus på at have et bredt sortiment i høj kvalitet til lav pris – med mindst mulig påvirkning af miljøet. Vi leverer udelukkende til danske specialbutikker; Helsekostforretninger, Matas og Apoteker. Det er naturligvis ikke alle butikker, der har mulighed for, at have alt på hylderne – men de kan skaffe hjem.
Hvis det ikke er en mulighed i din lokale specialforretning, har vi indgået et samarbejde med 2 seriøse webshops, der lagerfører alle vores varer.