Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Produkter og forkortelser

Bemærk venligst er der benyttes forkortelser i visse produktnavne

1)

Anvendes sparsomt

2)

Ikke til indtagelse som levnedsmiddel

3)

Anvendes sparsomt- bør ikke anvendes af gravide

Til farvning af uld med droger benyttes forkortelser i visse produktnavne

F1

Lys gul

F2

Mat gul

F3

Orange

F4

Blå

F5

Grønlig

F6

Lys brun

F7

Rød brun

F8

Mørk brun

F9

Grå

F10

Violet


 
Produkter

Produkt index:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V Y Z Æ Ø 0-9

Bestil online: Bestil online Bestil online

Produkt (nr. 401)

Vejl. pris  

Abrikoskerner, hele, 150 g, til marcipan og lign. (anv. sparsomt)

97,50  


Hele abrikoskerner, 150 g

Abrikoskerner_150g_401Abrikoskerner er frøene, der sidder under den træagtige skal inde i abrikosen. Abrikoskerner smager bittert med en snert af mandel, og de anvendes bl.a. til fremstilling af marcipan og i bagværk.

Ingredienser: Abrikoskerner (Prunus armeniaca).

Anvendelse: Anvendes sparsomt. Bruges til marcipanfremstilling og lignende. Skal formales, udblødes og koges før brug.

I en opskrift på mandelkage eller marcipan skal der bruges 1-2 udblødte eller knuste bitre mandler eller 2-4 abrikoskerner.

Er de bitre mandler/abrikoskerner giftige?
Mange plantedele, f.eks. maniok, bittermandel og kerner fra f.eks. æbler, pærer og kirsebær indeholder glykosider. Det er stoffer, som ved kemisk spaltning danner giftstoffet cyanbrinte, blåsyre.

I bittermandel hedder glykosidet amygdalin, og det er dette stof, som giver de bitre mandler den karakteristiske smag, der kan udnyttes i f.eks. bagværk.

Bittermandlerne skal ikke benyttes i større mængder. Blåsyren, der dannes ud fra amygdalin, blokerer for kroppens udnyttelse af ilt. Ved mindre doser kan man få hovedpine og kvalme.

Der skal dog større mængder til end to bittermandler i en kage for at give denne reaktion.

Normalt kan man gå ud fra, at dødelig mængde for børn er 8-10 bittermandler, mens grænsen ligger ved ca. 60 bittermandler for voksne.

Stoffet amygdalin findes i mindre mængder også i kernerne fra kirsebær, blommer, abrikoser, ferskner, æbler og pærer. Her har myndighederne ikke frarådet at undgå at spise kernerne i den frugt, man dagligt spiser. F.eks. har en lille mængde knuste kerner i kirsebærsyltetøj ikke den store betydning, og hvis kernerne koges med, nedbrydes amygdalin.

Blåsyren er flygtig, så den damper simpelthen væk under kogningen. Samtidig ødelægges de enzymer, der spalter amygdalin, så der ikke dannes mere blåsyre.
Natur-Drogeriet har stor fokus på at have et bredt sortiment i høj kvalitet til lav pris – med mindst mulig påvirkning af miljøet. Vi leverer udelukkende til danske specialbutikker; Helsekostforretninger, Matas og Apoteker. Det er naturligvis ikke alle butikker, der har mulighed for, at have alt på hylderne – men de kan skaffe hjem.
Hvis det ikke er en mulighed i din lokale specialforretning, har vi indgået et samarbejde med 2 seriøse webshops, der lagerfører alle vores varer.