Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Produkter og forkortelser

Bemærk venligst er der benyttes forkortelser i visse produktnavne

1)

Anvendes sparsomt

2)

Ikke til indtagelse som levnedsmiddel

3)

Anvendes sparsomt- bør ikke anvendes af gravide

Til farvning af uld med droger benyttes forkortelser i visse produktnavne

F1

Lys gul

F2

Mat gul

F3

Orange

F4

Blå

F5

Grønlig

F6

Lys brun

F7

Rød brun

F8

Mørk brun

F9

Grå

F10

Violet


 
Produkter

Produkt index:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V Y Z Æ Ø 0-9

Bestil online: Bestil online Bestil online

Produkt (nr. 4131)

Vejl. pris  

Lemongræs, 1000 g

390,00  


Lemongræs, 1 kg

Den citronagtige smag med et pust af rosenduft giver maden en helt speciel, rund smag, som de fleste europæere finder eksotisk.

Lemongræs kan nydes som en forfriskende urtete - både dampende varm og som iste.

Anvendelse: ½-1 tsk. urter pr. kop kogende vand. Trækketid: 5-10 min. Sies med tefilter. 1-3 kopper dagligt.

Ingredienser: Tørret lemongræs (Andropogen citr. Var./Cymbopogen citr.)

Mere om lemongræs...
Lemongræs er højt skattet og meget brugt i Sydøstasien – både som stimule­rende krydderi og forfriskende te. Og også på vore breddegrader har den eksotiske plante vun­det indpas i takt med, at det sydøstasiatiske køkken bliver mere og mere populært. Man kan købe lemongræs i helsekostforretninger og butikker med helsekost.

Navnet skyldes både den citronlignende aroma, som den æteriske olie udsender, og det sivlignende udseende. Den enkimede, bladrige krydderurt, der findes i ca. 55 forskellige arter, hører til sødgræs­serne og er hjemmehørende i Syd- og Sydøstasien, Australien, Sri Lanka og Indien. Den kan blive op til 1 m høj på sandede jorder.

Lemongræs vokser vildt og dyrkes i stort omfang. Den art, der oftest bruges til at krydre madretter, er Cymbopogon citratus, som trods sin malayiske oprindelse også kendes under navnet ”vestindisk citrongræs”.

Som te er lemongræs mindst ligeså forfriskende. I mange af de varme lande i Asien laver man ofte en te af bladene. I Europa kan man også købe tørrede stykker lemongræs og finde urten som en ingrediens i mange forskellige urteteer.

Uanset om den nydes varm eller kold, er lemongræste – specielt om sommeren – en dejlig drik med en eksotisk duft, der får os til at drømme om fjerne lande.
Natur-Drogeriet har stor fokus på at have et bredt sortiment i høj kvalitet til lav pris – med mindst mulig påvirkning af miljøet. Vi leverer udelukkende til danske specialbutikker; Helsekostforretninger, Matas og Apoteker. Det er naturligvis ikke alle butikker, der har mulighed for, at have alt på hylderne – men de kan skaffe hjem.
Hvis det ikke er en mulighed i din lokale specialforretning, har vi indgået et samarbejde med 2 seriøse webshops, der lagerfører alle vores varer.