Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Produkter og forkortelser

Bemærk venligst er der benyttes forkortelser i visse produktnavne

1)

Anvendes sparsomt

2)

Ikke til indtagelse som levnedsmiddel

3)

Anvendes sparsomt- bør ikke anvendes af gravide

Til farvning af uld med droger benyttes forkortelser i visse produktnavne

F1

Lys gul

F2

Mat gul

F3

Orange

F4

Blå

F5

Grønlig

F6

Lys brun

F7

Rød brun

F8

Mørk brun

F9

Grå

F10

Violet


 
Produkter

Produkt index:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V Y Z Æ Ø 0-9

Bestil online: Bestil online Bestil online

Produkt (nr. 4700)

Vejl. pris  

Safran, F1, 0,5 g

48,00  


Safran er verdens dyreste krydderi og har derfor fået tilnavnet ”Det røde guld”. 
Det er de tørrede rødlige støvfang af krokusblomsten Crocus Sativa, der bruges som krydderi.
Planten blomstrer om efteråret. Der sidder en tredelt dybrød griffel (støvfang) og to korte gullige stilke i hver blomst, de røde støvfang plukkes med håndkraft, hvorefter de tørres. Der skal mellem 75.000 og 100.000 blomster til et kilo safran. Det er blandt andet derfor, at krydderiet er så kostbart.
Safran har en meget karakteristisk eksotisk duft og sødlig smag af honning. Det tørrede krydderi har en mørk rød farve, som bliver til en intens gul farve, når det tilsættes maden. Safran bør bruges med måde, for hvis man tilsætter for meget, kan smagen blive bitter.
Safran anvendes traditionelt i retter med ris, fisk og skaldyr, bl.a. paella, risotto og fiskesuppen bouillabaisse. Det tilsættes både for at farve retten og som smagsgivende krydderi. 
Desuden bruges det til at farve bagværk, fx Luciaboller og påskebrød samt julens konfekt.
Safran har endvidere været brugt som farvestof til tekstiler.

Safran, 0,5 g

Safran er verdens dyreste krydderi og har derfor fået tilnavnet ”Det røde guld”. Det er de tørrede rødlige støvfang af krokusblomsten Crocus Sativa, der bruges som krydderi.

Planten blomstrer om efteråret. Der sidder en tredelt dybrød griffel (støvfang) og to korte gullige stilke i hver blomst. De røde støvfang plukkes med håndkraft, hvorefter de tørres. Der skal mellem 75.000 og 100.000 blomster til 1 kilo safran - bl.a. derfor er krydderiet så kostbart.

Safran har en meget karakteristisk eksotisk duft og sødlig smag af honning. Det tørrede krydderi har en mørk rød farve, som bliver til en intens gul farve, når det tilsættes maden. Safran bør bruges med måde, for hvis man tilsætter for meget, kan smagen blive bitter. Safran anvendes traditionelt i retter med ris, fisk og skaldyr, bl.a. paella, risotto og fiskesuppen bouillabaisse. Det tilsættes både for at farve retten og som smagsgivende krydderi. Desuden bruges det til at farve bagværk, fx. Luciaboller og påskebrød samt julens konfekt.

Safran har endvidere været brugt som farvestof til tekstiler.

Anvendelse: Anvendes som krydderi. Kan også anvendes som plantefarve: Lys gul.

Ingredienser: Safran (Crocus sativus)

 

 




Natur-Drogeriet har stor fokus på at have et bredt sortiment i høj kvalitet til lav pris – med mindst mulig påvirkning af miljøet. Vi leverer udelukkende til danske specialbutikker; Helsekostforretninger, Matas og Apoteker. Det er naturligvis ikke alle butikker, der har mulighed for, at have alt på hylderne – men de kan skaffe hjem.
Hvis det ikke er en mulighed i din lokale specialforretning, har vi indgået et samarbejde med 2 seriøse webshops, der lagerfører alle vores varer.