Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Produkter og forkortelser

Bemærk venligst er der benyttes forkortelser i visse produktnavne

1)

Anvendes sparsomt

2)

Ikke til indtagelse som levnedsmiddel

3)

Anvendes sparsomt- bør ikke anvendes af gravide

Til farvning af uld med droger benyttes forkortelser i visse produktnavne

F1

Lys gul

F2

Mat gul

F3

Orange

F4

Blå

F5

Grønlig

F6

Lys brun

F7

Rød brun

F8

Mørk brun

F9

Grå

F10

Violet


 
Produkter

Produkt index:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V Y Z Æ Ø 0-9

Bestil online: Bestil online Bestil online

Produkt (nr. 5204)

Vejl. pris  

Cayennepeber, stødt, 1000 g

194,00  


Stødt cayennepeber, 1 kg

Cayennepeber er et chiliprodukt, der til forveksling ligner paprika, men er langt stærkere og har langt større gennemslagskraft og en brændende smag. Cayenne-chilier er lange, tynde pebre, der plukkes, når de er modne, og tørres og males til pulver.
Stødt cayennepeber kan bruges som krydderi til mange forskellige retter med både kød, fjerkræ, æg, grønsager, ost og i sammenkogte retter. I de senere år er det blevet populært at tilsætte lidt cayennepeber i chokolade og varme drikke.
 
Faktisk var cayennepeber et af de første nye krydderier, der fandt vej til de danske køkkener efter 2. Verdenskrig. Det var nyt for de fleste danskere at kunne få en gryderet til at smage stærkt krydret.

Cayennepeber er et chiliprodukt, der til forveksling ligner paprika, men er langt stærkere og har langt større gennemslagskraft og en brændende smag. Cayenne-chilier er lange, tynde pebre, der plukkes, når de er modne, og tørres og males til pulver. Stødt cayennepeber kan bruges som krydderi til mange forskellige retter med både kød, fjerkræ, æg, grønsager, ost og i sammenkogte retter. I de senere år er det blevet populært at tilsætte lidt cayennepeber i chokolade og varme drikke.

Faktisk var cayennepeber et af de første nye krydderier, der fandt vej til de danske køkkener efter 2. Verdenskrig. Det var nyt for de fleste danskere at kunne få en gryderet til at smage stærkt krydret.

Anvendelse: Anvendes som krydderi.

Ingredienser: Cayennepeber (Capsicum annuum og Capsicum frutescens)

Vil man undgå den brændende smag og samtidig få alle chiliens fordele, anbefales de smagsneutrale BODY HEAT kapsler.

Den brændende cayenne
Cayennepeber, Capsicum frutescens er mere brændende end grønsags- og paprikasorterne og bruges til så effektive krydderier som cayenne, tabasco, chili – for ikke at tale om en lang liste med indonesiske ”boemboes”, kinesiske chilisaucer og pastaer.

Denne art er en indtil 1,5 meter høj flerårig busk med to eller flere blomster sammen. Frugterne er kun 2-4 cm lange, og i lande, hvor man sætter pris på deres brændende stærke aroma, har man fremavlet stadig ”hottere” sorter. Råmaterialet til stødt cayennepeber, som vi jo omgås med stor forsigtighed i køkkenet, dyrkes ikke i Cayenne (Fransk Guyana), men i Indien, Mexico, Louisiana, Kina og Japan samt i flere afrikanske stater.

Visse afrikanske sorter indeholder så meget capsaicin, at de fremkalder irritation i øjne og på fingre, når man arbejder med dem i køkkenet. Et godt råd til den, der stopper en tropisk capsicumfrugt i munden i den tro, at det er et stykke tomat: Vand slukker ikke ilden, prøv i stedet med en teskefuld sukker!

Cayenne ser altid indbydende ud, men styrken afhænger ikke blot af sorten, men også af hvor mange af frøene og frøstolene der er tilbage når frugterne stødes.

Capsaicin har en så gennemtrængende smag, at den kan skelnes tydeligt i en fortyndingen 1 g til 10.000 liter vand!
Natur-Drogeriet har stor fokus på at have et bredt sortiment i høj kvalitet til lav pris – med mindst mulig påvirkning af miljøet. Vi leverer udelukkende til danske specialbutikker; Helsekostforretninger, Matas og Apoteker. Det er naturligvis ikke alle butikker, der har mulighed for, at have alt på hylderne – men de kan skaffe hjem.
Hvis det ikke er en mulighed i din lokale specialforretning, har vi indgået et samarbejde med 2 seriøse webshops, der lagerfører alle vores varer.