Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Produkter og forkortelser

Bemærk venligst er der benyttes forkortelser i visse produktnavne

1)

Anvendes sparsomt

2)

Ikke til indtagelse som levnedsmiddel

3)

Anvendes sparsomt- bør ikke anvendes af gravide

Til farvning af uld med droger benyttes forkortelser i visse produktnavne

F1

Lys gul

F2

Mat gul

F3

Orange

F4

Blå

F5

Grønlig

F6

Lys brun

F7

Rød brun

F8

Mørk brun

F9

Grå

F10

Violet


 
Produkter

Produkt index:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V Y Z Æ Ø 0-9

Bestil online: Bestil online Bestil online

Produkt (nr. 5225)

Vejl. pris  

Kommen, hel, brun, 1000 g

107,00  


Hel, brun kommen, 1 kg

Kommen har siden Middelalderen været anvendt bl.a. som krydderurt, men vi kender typisk frøene, der oftest bruges i bagværk og ost. Kommen smager aromatisk og skarpt. Kommenolie anvendes bl.a. i dansk snaps. 

Anvendelse: ½-1 tsk. urter pr. kop kogende vand. Trækketid: 5-10 min. Sies med tefilter. 1-3 kopper dagligt som te eller i teblandinger.

Kan også anvendes som krydderi.

Ingredienser: Kommenfrø (Carum carvi)

Mere om kommen
Kommen - som er selvskreven i surkålen - og som såvel tys­kere som skandinaver krydrer brændevin og ost med - er blandt vore ældste krydderurter, kendt allerede af pælebygnings­folket i yngre stenalder i Schweiz. Det er en skærmplante med fin­delte blade, der nærmest har trådformede afsnit. 

Kommen er toårig, og som et særlig godt ken­detegn kan det nævnes, at stængelbladenes skeder er stærkt frynsede ved grunden. Ved modenhed deler frugterne sig i to 5-6 mm lange, gulbrune delfrugter. Delfrugterne er bueformede med glatte ribber hos kommen og ovale med ribber besat med skøre børster hos spidskommen. 

Araberne brugte "frøene" som krydderi under navnet karauya, og heraf kommer caraway på engelsk. Engelske kogebøger anbefaler krydderiet så tidligt som i det 14. århundrede. Krydderiet er muligvis ført til Indien herfra. Delfrugterne indeholder æterisk olie med højt carvonindhold. Vi krydrer brød, ost, kød, agurkesalat (Mellemeu­ropa) og snaps med kommen.
Natur-Drogeriet har stor fokus på at have et bredt sortiment i høj kvalitet til lav pris – med mindst mulig påvirkning af miljøet. Vi leverer udelukkende til danske specialbutikker; Helsekostforretninger, Matas og Apoteker. Det er naturligvis ikke alle butikker, der har mulighed for, at have alt på hylderne – men de kan skaffe hjem.
Hvis det ikke er en mulighed i din lokale specialforretning, har vi indgået et samarbejde med 2 seriøse webshops, der lagerfører alle vores varer.