Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Produkter og forkortelser

Bemærk venligst er der benyttes forkortelser i visse produktnavne

1)

Anvendes sparsomt

2)

Ikke til indtagelse som levnedsmiddel

3)

Anvendes sparsomt- bør ikke anvendes af gravide

Til farvning af uld med droger benyttes forkortelser i visse produktnavne

F1

Lys gul

F2

Mat gul

F3

Orange

F4

Blå

F5

Grønlig

F6

Lys brun

F7

Rød brun

F8

Mørk brun

F9

Grå

F10

Violet


 
Produkter

Produkt index:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V Y Z Æ Ø 0-9

Bestil online: Bestil online Bestil online

Produkt (nr. 8122,100)

Vejl. pris  

Birkes, blå, 100 g, økologisk

35,50  


økomærke Økologiske blå birkes, 100 g

Birkes er tørrede frø fra valmuen. Valmuen er nok bedst kendt for sit indhold af opium, men allerede når frøene dannes, er opiumvirkningen så godt som forsvundet, så der er ingen risiko ved at spise birkes. Valmuens frugtkapsel indeholder tusindvis af de bittesmå nyreformede frø, som vi kalder birkes. Et kilo birkes er mere end 1,5 millioner frø. 
 
Økologiske blå birkes bruges som pynt på brød, i kager eller som ingrediens i madretter. I Danmark bruges birkes primært på franskbrød og rundstykker. I Østeuropa bruges birkes i store mængder også som fyld i kager. De små birkes er nærmest smagsløse, men de får en nøddeagtig smag, når de opvarmes, og de indeholder en aromatisk olie. Derfor kan de også bruges til marinader, pastaretter og salater. De blå birkes smager af mere end de lyse.

Birkes_blaa_oko_100g_8122100Birkes er tørrede frø fra valmuen. Valmuen er også kendt for sit indhold af opium, men allerede når frøene dannes, er opiumvirkningen så godt som forsvundet, så der er ingen risiko ved at spise birkes. Valmuens frugtkapsel indeholder tusindvis af de bittesmå nyreformede frø, som vi kalder birkes. Et kilo birkes er mere end 1,5 millioner frø. 
Økologiske blå birkes bruges som pynt på brød, i kager eller som ingrediens i madretter.

I Danmark bruges birkes primært på franskbrød og rundstykker. I Østeuropa bruges birkes i store mængder også som fyld i kager. De små birkes er nærmest smagsløse, men de får en nøddeagtig smag, når de opvarmes, og de indeholder en aromatisk olie. Derfor kan de også bruges til marinader, pastaretter og salater. De blå birkes smager af mere end de lyse.

Aftagelige etiketter 
…er en del af vores nye look, og vi håber, at I vil tage godt imod konceptet.  

Vi forsøger at reducere emballagespild og har derfor fået designet disse aftagelige etiketter, som kan overføres direkte på emballage, du selv vælger. På den måde har du altid styr på, hvad der gemmer sig i de forskellige bøtter - og ikke mindst på datoen. Vi synes selv, at det er megasmart.

Anvendelse: Økologiske blå birkes kan bruges som drys på rundstykker og andet brød, men også som ingrediens i kager og madretter.

Ingredienser: Økologiske blå birkes (Papaver somniferum).
Natur-Drogeriet har stor fokus på at have et bredt sortiment i høj kvalitet til lav pris – med mindst mulig påvirkning af miljøet. Vi leverer udelukkende til danske specialbutikker; Helsekostforretninger, Matas og Apoteker. Det er naturligvis ikke alle butikker, der har mulighed for, at have alt på hylderne – men de kan skaffe hjem.
Hvis det ikke er en mulighed i din lokale specialforretning, har vi indgået et samarbejde med 2 seriøse webshops, der lagerfører alle vores varer.