Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Produkter og forkortelser

Bemærk venligst er der benyttes forkortelser i visse produktnavne

1)

Anvendes sparsomt

2)

Ikke til indtagelse som levnedsmiddel

3)

Anvendes sparsomt- bør ikke anvendes af gravide

Til farvning af uld med droger benyttes forkortelser i visse produktnavne

F1

Lys gul

F2

Mat gul

F3

Orange

F4

Blå

F5

Grønlig

F6

Lys brun

F7

Rød brun

F8

Mørk brun

F9

Grå

F10

Violet


 
Produkter

Produkt index:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V Y Z Æ Ø 0-9

Bestil online: Bestil online Bestil online

Produkt (nr. 8832)

Vejl. pris  

Shoyu, mild, 1 l, fermenteret sojasauce m/hvede, økologisk, Lima

149,00  


Shoyu, mild, 1 liter

I Japan har to fermenterede sojasaucer, shoyu og tamari, været favoritkrydderier i flere århundreder. I dag er disse lækre, ibenholt-farvede saucer værdsat over hele verden. Forskellen mellem shoyu og tamari ligger i deres sammensætning. Shoyu er lavet af soja og hvede, mens tamari er en ren sojasauce. Shoyu indeholder adskillige mineraler, proteiner og uundværlige vitaminer.

Under den lange gæringsproces omdanner naturlige enzymer stivelsen, proteinerne og lipiderne, som rå soja og hvede består af, til næringsstoffer, der let absorberes i kroppen, da de er for-fordøjet af disse enzymer. Disse næringsstoffer er bl.a. aminosyrer, flerumættede fedtsyrer og langsomme kulhydrater. Under fermenteringsprocessen udvikles en mælkesyre, der har en gavnlig virkning på tarmfloraen og på at give en effektiv absorption af næringsstoffer.

Shoyu er tilsat havsalt. Havsalt forsyner kroppen med mineraler og sporstoffer. Shoyu kan bruges i stedet for salt - og så tilfører det samtidig en naturlig umami-smag til maden.

Anvendelse: Shoyu er en god smagsforstærker - en sund, flydende version af bouillonterninger. Shoyu er velegnet til såvel vestlige som orientalske retter til at forstærke den naturlige smag af ingredienser under madlavning og ved bordet.

Smagen af ​shoyu er kendetegnet ved det lette strejf af alkohol, der fremkommer ved gæring af hvede. Derfor er shoyu ikke velegnet til langvarig opvarmning og skal tilføjes i slutningen af ​​fremstillingsprocessen, således at den ikke mister sin smag. Shoyu er perfekt til pickles, i wok, til ris, til nudler, til sushi, til sashimi eller i dampede grøntsager. Det er lækkert i kombination med mirin (risvin), ingefær eller revet kinaradise.

Tip: Reducér den mængde salt, du normalt ville have anvendt, da maden ellers kan blive for salt.  

Ingredienser: Vand, sojabønner*, hvede*, koji, havsalt, Aspergillus oryzae (* = økologisk dyrkede)




Natur-Drogeriet har stor fokus på at have et bredt sortiment i høj kvalitet til lav pris – med mindst mulig påvirkning af miljøet. Vi leverer udelukkende til danske specialbutikker; Helsekostforretninger, Matas og Apoteker. Det er naturligvis ikke alle butikker, der har mulighed for, at have alt på hylderne – men de kan skaffe hjem.
Hvis det ikke er en mulighed i din lokale specialforretning, har vi indgået et samarbejde med 2 seriøse webshops, der lagerfører alle vores varer.