Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Menu

Politisk ødelæggelse af folkesundheden

 Udskriv/send siden

Fejl under lup i sygelig sundhedsvæsen

Sundhedsvæsenet begår de samme fejl igen og igen. Sådan lød meldingen for nylig fra Patientombuddet, som var skuffet over, at fordelingen af forskellige typer fejl er nogenlunde den samme år efter år. Opfordringen var, at det nu er på tide, at lederne i sundhedsvæsenet også tager læring på baggrund af fejl alvorligt og sørger for at gennemføre tiltag, der kan forebygge fejl.

Det er nu ti år siden, at lov om patientsikkerhed trådte i kraft, og aldrig før har sundhedsprofessionelle indberettet så mange tilfælde, hvor det er gået galt. I 2012 blev der registreret ca. 156.000 utilsigtede hændelser og sidste år ca. 180.000. I starten omfattede pligten til at indberette til Dansk Patientsikkerhedsdatabase kun sundhedspersoner på hospitaler og sygehuse, men siden er det udvidet til at omfatte hele sundhedsvæsenet, og der er i alt rapporteret mere end en halv million hændelser.

Det er tal, som viser, at det alt for ofte går galt med medicinering af patienterne. Det gælder på sygehusene, og det gælder ikke mindst i kommunerne. År efter år og desværre i nogle tilfælde med alvorlige følger for patienterne.

Ugeskr. for Læger 176/4 17. februar 2014 

Dagens fødevarenyheder onsdag den 5. oktober 2011

Røde sundhedsafgifter sætter turbo på grænsehandel

Regeringens plan om at forhøje afgifterne på fedt, sukker, øl, vin og cigaretter (og sunde kosttilskud) vil medføre massiv grænsehandel og koste danske job, lyder advarslen fra virksomhederne.

Grænsehandelen vil eksplodere og massevis af danskere miste jobbet, hvis den nye SRSF-regering gennemfører sit forslag om at hæve afgifterne på cigaretter, øl, vin, sukker, fedt og anden usund mad. Sådan lyder advarslen fra erhverslivet, der frygter, at højere sundhedsafgifter vil kickstarte en ny negativ spiral i dansk økonomi.

Børsen, 1. sektion, side 6

Rød ministertop tavs om afgifter 

Hverken den nye erhvervsminister Ole Sohn (SF) eller skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) vil kommentrer på erhvervslivets kritik af, at de varslede milliardafgifter på usunde varer vil koste danske job og sætte ekstra gang i grænsehandelen. "Alt dette vil vi blive meget klogere på i forbindelse med finanslovsforløbet. Men vi har sagt helt klart i regeringsgrundlaget, hvad det er for nogle skatter og afgifter, der kan stige for at finansiere et øget offentligt forbrug" siger skatteminister Thor Möger Pedersen.

Børsen 1. sektion, side 6

Danske butikker jubler over sodavandsboom
"Det har hjulpet."
 
Sådan siger vicedirektør for De Samvirkende Købmænd, Claus Bøgelund, om nedsættelsen af afgiften på sodavand i Danmark.
 
"Vores medlemmer kan sagtens se en fremgang i salget af sodavand. Det har kun haft positiv effekt," siger han.
 
De Samvirkende Købmænd består blandt andre af Kiwi, Rema 1000, Spar og Super Best.
Cirka 20 pct. er salget steget med i juli, hvor afgiften blev halveret den 1. juli, forklarer Claus Bøgelund. Han påpeger dog, at der har været flere årsager til fremgang i salget.
Vejret har jo været utrolig godt, og så stiger salget på sodavand selvfølgelig, men det er klart, at afgiften også har haft sin rolle. Hos Fleggard har man ikke mærket, at afgiften er blevet sat ned.
 
"Vi er ikke blevet berørt af det. Faktisk ligner udviklingen den samme som i 2011 og 2012," siger Mike Simonsen, adm. direktør for Fleggaard.

Danske butikker jubler over sodavandsboom

"Det har hjulpet." Sådan siger vicedirektør for De Samvirkende Købmænd, Claus Bøgelund, om nedsættelsen af afgiften på sodavand i Danmark. "Vores medlemmer kan sagtens se en fremgang i salget af sodavand. Det har kun haft positiv effekt," siger han. De Samvirkende Købmænd består blandt andre af Kiwi, Rema 1000, Spar og Super Best.Cirka 20 pct. er salget steget med i juli, hvor afgiften blev halveret den 1. juli, forklarer Claus Bøgelund. Han påpeger dog, at der har været flere årsager til fremgang i salget.Vejret har jo været utrolig godt, og så stiger salget på sodavand selvfølgelig, men det er klart, at afgiften også har haft sin rolle. Hos Fleggard har man ikke mærket, at afgiften er blevet sat ned. "Vi er ikke blevet berørt af det. Faktisk ligner udviklingen den samme som i 2011 og 2012," siger Mike Simonsen, adm. direktør for Fleggaard.

Dagens fødevarenyheder den 19. august 2013

 

KOSTTILSKUD SKAL REDUCERES MED 25%!

DANSKERNE SKAL SYGELIGGØRES! 

KOSTTILSKUD SKAL GØRES DYRERE!

Læs mere om hvordan fødevareminister HENRIK HØEGH vil forringe dine muligheder for at tage vare på dig selv HER:

Henrik Høgh var minister for fødevarer, landbrug og fiskeri fra den 23. februar 2010 til den 3. oktober 2011.