Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 MenuHistorie

 Udskriv/send siden

Danmarks ældste naturmiddelfirma har siden 1945 leveret produkter til dagligt velbefindende til forbrugere i både ind- og udland. Du er, hvad du spiser har altid været kodeordet for udvikling og produktion af de naturpræparater og levnedsmidler, som Natur-Drogeriet lægger navn til.

Natur-Drogeriets grundlægger
For 70 år siden var der ikke noget, der hed ’helsebranche’ i Danmark. Troen på urter og planter som grundlag for helbredelse og sundhed var trængt tilbage af troen på den fagre nye verdens kemi og syntetiske medikamenter.

Dengang skulle der virkelig mod til at gå imod autoriteterne og "fremskridtet" og holde fast på århundredgammel viden om urter og planter. Et sådant mod havde Dr. A. O. Hansen (1892-1971). Han forstod, at vores helse og sundhed afhænger af, at vi lever i harmoni med naturen og udforsker og udnytter dens muligheder for helbredelse.

Danmarks største naturmedicinske værk Helbredelse, Bind I og II, så dagens lys i 1930'erne. Dermed var A. O. Hansen den første, der udbredte viden og salg af bl.a. ginseng til styrkelse af den danske sundhed.

I 1945 grundlagde han sit eget urtefirma, Drogeriet, som han drev frem til sin død, hvor hans førstemand tog over.

Nye ejere – nyt navn – nye tider
I 1976 overtog Jonna og Peer Christiansen firmaet og gav det navnet Natur-Drogeriet. Jonna og Peer havde forinden opbygget en af Danmarks største helsekostforretninger, Sundhedskost i Århus, så de var godt rustet til at videreføre A. O. Hansens ideer. Frem til 1988 havde Natur-Drogeriet domicil i Åbyhøj, hvorfra dette billede af parret stammer.

En positiv udfordring i form af voksende pladsproblemer fik Jonna og Peer til at bygge et nyt domicil for Natur-Drogeriet – på Nydamsvej i Hørning, hvor virksomhedens hovedsæde og produktion stadig har til huse.

Ejerskiftet betød nye impulser og begyndelsen på en udvikling, som gjorde Natur-Drogeriet til en af de mest moderne naturmiddelvirksomheder i Skandinavien.

Peer Christiansen har gennem årene skabt mange store produkter, som stadig sælges med stor succes – Urte-Pensil, Maximum EXTRA, Thea Go’, for blot at nævne nogle få. Peers viden, engagement og stærke ønske om at forbedre folkesundheden har altid været målet. Jonna har i høj grad været den stærke kvinde bag den succesrige mand. Hun har med stort overblik styret virksomhedens økonomi og været indbegrebet af den gode ånd og ro i huset.

Strenge krav til produktion og markedsføring har altid været dagligdag for helsekostbranchen, og Peer har i alle årene kæmpet og sagt sin mening for at hjælpe mennesker til selvhjælp. Kvalitetsstyring, egenkontrol og HACCP er begreber, der i dag spiller en stor rolle for en virksomhed, der leverer produkter til indtagelse, og Natur-Drogeriet har altid haft stort fokus på kvalitet, råvaresikkerhed, hygiejne og andre tiltag, som sikrer forbrugerne de optimale produkter.

Jubilæum – og generationsskifte
I juni 2015 blev Natur-Drogeriets 70 års jubilæum fejret – og dét med manér: 700 indbudte gæster, der blev trakteret med rundvisninger, spændende foredrag, lækker mad, sunde juicer og hygge. Vejret viste sig fra sin allerbedste side, så det blev en mindeværdig dag for alle.

Jubilæet markerede samtidig et generationsskifte, idet Jonna og Peer efter 40 års virke valgte at overlade roret til parrets to yngste døtre Annette og Charlotte og deres ægtefæller Jan og Mikkel.

De driver virksomheden videre i Jonna og Peers ånd ud fra et ønske om at viderebringe den årtusindgamle viden om det skatkammer, naturen byder på af blade, blomster, stængler rødder og bark. Firkløverets – og dermed virksomhedens – fælles mission er at fremme folkesundheden med urter, droger og vitaminer og mineraler og essentielle olier.

Annette og Charlotte har begge deres daglige gang på Natur-Drogeriet med ansvar for marketing, uddannelse og økonomi.  Jan (th.) har overtaget direktørposten efter Peer og er dermed ansvarlig for den daglige ledelse af Natur-Drogeriet, mens Mikkel er formand for virksomhedens bestyrelse.

Natur-Drogeriet beskæftiger ca. 40 medarbejdere, fordelt på produktion, administration og kvalitetskontrol.

Virksomheden er desuden aktiv i brancheorganisationen Nutraceutisk Industri, der blev stiftet i 2006. NI er en organisation under Dansk Industri, hvorfra der arbejdes målrettet på at opretholde en konstruktiv dialog med myndigheder og forbrugerorganisationer.

Med alle de nye vinde, der blæser over helsebranchen og Natur-Drogeriet er ét sikkert: Alle de kendte og effektive urteblandinger lever i bedste velgående - både som te og som kapsler. Natur-Drogeriet har landets største sortiment af naturlægemidler og kosttilskud, urter, krydderier, æteriske olier, proteiner og helsekost i form af sunde økologiske fødevarer.