Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Menu

Historie

 Udskriv/send siden

 Natur-Drogeriets grundlægger

For 70 år siden var der ikke noget, der hed helsebranchen i Danmark. Troen på urter og planter som grundlaget for helbredelse og sundhed var trængt tilbage af troen på den fagre nye verdens kemi og syntetiske medikamenter. Dengang skulle der virkelig mod til at gå imod autoriteterne og "fremskridtet" og holde fast på den århundrede gamle viden om urter og planter.

Et sådant mod havde Dr. A. O. Hansen (1892-1971). Han forstod, at vores helse og sundhed afhænger af, om vi lever i harmoni med naturen og udforsker og udnytter de muligheder for helbredelse, der er nedlagt heri.

Danmarks største naturmedicinske værk Helbredelse, bind I og II så dagens lys i 1930'erne. Dermed var A.O.Hansen den første, som udbredte viden og salg af bl.a. ginseng til styrkelse af den danske sundhed. Mange helsebrugere fandt mening og oplevede øget velvære ved at tilsætte ginseng til te, energidrikke og bagværk.

Det lå ham også på sinde at øge viden om lægeplanters lægende egenskaber gennem phyto- eller planteterapien, der sammen med hydroterapien grundlæggende hører med til vores ældste helbredsmetoder; dengang var man ikke i tvivl om visdommens rækkefølge - for 3000 år siden hed det blandt lægerne i det gamle Grækenland: først ordet - så planten - til sidst kniven.

 

Natur-Drogeriet har siden 1945 leveret vigtige kostfaktorer til forbrugere i ind- og udland til øget sundhed og dagligt velbefindende.

Blandt andet:
Jaws blanding - basis kornblanding til brød og grød
Skallin - super gel-fibre, "mavens ven"
Kamille - til dagligt velbefindende
Glyco-Nutrient-8 - signalstoffer til dagligt velbefindende
Økologisk æbleeddike - til salater og sundhedsdrikke
Økologisk Perfect Balance - komplekse, sunde omega 3, -6 og -9 fedtsyrer
Schweden Kräuter - mavetonikum med bid
Urte-pensil - solgt siden 1976
Alfa-lipon - der fra 2012 er godkendt i Danmark efter hindret salgsmuligheder siden 1950 
osv., osv.

 

Dr. A.O. Hansen havde fået sin grundlæggende sundhedsuddannelse hos den dengang kendte overlæge Carl Ottosen på Skodsborg Badesanatorium. Sin lægelige uddannelse fik han i USA, hvor han også blev udnævnt til æresdoktor i naturopati for sine bøger. Bl.a. skrev han to-bindsværket Helbredelse, det største naturmedicinske værk, der indtil da var udkommet i Skandinavien. I 1945 grundlagde han sit eget urtefirma Drogeriet. Siden har meget ændret sig. Stadig flere er blevet klar over de mange fordele, der er ved at bruge naturmedicin. F.eks. den minimale risiko for uønskede bivirkninger.

Danmarks ældste naturmiddelfirma - Drogeriet - blev i 1976 overtaget af Jonna og Peer Christiansen og fik navnet Natur-Drogeriet. Jonna og Peer Christiansen havde forinden opbygget en af Danmarks største helsekostforretninger, Sundhedskost i Århus. Efter 12 års domicil i Åbyhøj med voksende pladsproblemer stod Natur-Drogeriets nybyggeri færdigt i 1988.

Fra receptionen hos Natur-Drogeriet A/S, tirsdag den 12. april 1988

Jonna Christiansen var travlt optaget med at hilse på gratulanter og besvare spørgsmål

 

 

Nutanas netop tiltrådte direktør,
Tue Westing (tv.) hilser på
direktør Peer Christiansen

 

Ejerskiftet betød nye impulser og begyndelsen på en udvikling, som nu har gjort Natur-Drogeriet til et af de mest moderne naturmiddelfirmaer i Skandinavien.

Foto - Peer"Du er, hvad du spiser" har siden været kodeordet bag udviklingen og produktionen af de naturpræparater og levnedsmidler, som Natur-Drogeriet lægger navn til. Natur-Drogeriets ca. 2700 varenumre sælges kun i udvalgte butikker som helsekostforretninger, apoteker og Matas samt hos naturbehandlere.

Direktør Peer Christiansen informerede og underviste i 30 år i opdateret forskningsviden om planters medicinske egenskaber, samt i de sundhedsværdier, der kan tillægges de mange forskellige planter, urter, frø, bær og stængler, der indgår i produkterne fra Natur-Drogeriet.

Det er nu indstillet, efter at vi har fra Fødevarestyrelsen d. 21. maj 2007 skriftligt fået besked om ikke at fortælle om helbredende/lægende/helende egenskaber ved fødevarer og kosttilskud.

I brevet hedder det direkte: "Forbudet gælder, uanset om den pågældende anprisning er sand".

Ønsker du at vide mere om denne formynderiske "visdom", så henvend dig til de politiske rådgivere:

Fødevarestyrelsen
Stationsparken 31-33
DK-2600 Glostrup
Tlf. 72 27 69 00

Sundhedsstyrelsen
Axel Heides Gade 1
2300 København S.
Tlf.: 72 22 74 00
sst@sst.dk