Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Menu

Kontakt os (censur mod sundhed)

 Udskriv/send siden

Natur-Drogeriet A/S
Nydamsvej 13-15
8362 Hørning
 
Tlf.: 86 92 33 33 - Fax: 86 92 33 43
E-mail: info@natur-drogeriet.dk
CVR. nr: 10 61 09 90
 

 

Censur i helsebranchen

"Ønsket om at beskytte køber kommer desuden til udtryk i § 20, der ikke er en bestemmelse om vildledning, men som indeholder et forbud mod at sundhedsanprise, dvs. give indtryk af, at den pågældende fødevare kan forebygge sygdomme mv. Forbudet i § 20 gælder, uanset om den pågældende anprisning er sand. Fortolkningen af § 20 behandles ikke i denne vejledning, men i Levnedsmiddelstyrelsens Vejledning om sundhedsanprisninger”.

Ministeriet for familie- og forbrugeranliggender, Fødevarestyrelsen.

Danskerne tager ansvar for egen sundhed
Danskerne har ikke brug for formyndere, når det gælder deres egen sundhedstilstand. En ny befolkningsundersøgelse for Landbrugsraadet viser nemlig nu, at ikke mindre end 90 pct. af danskerne mener, de selv har det primære ansvar for deres sundhed. "Ser vi på fedmestatistikker, ligger danske kvinder bedre end mændene, hvilket indikerer, at kvinderne går mere op i sundhed," siger chefkonsulent i Landbrugsraadet, Klaus Jørgensen.

www.altinget.dk, 5. september 2007.

Har du lyst til at skrive om dine erfaringer med vores produkter og således måske hjælpe andre, er du meget velkommen. SIDSTE NYT: Myndighederne har nu også forbudt os at lade forbrugerne dele deres erfaringer med os.

Censur genindført!
Det er vores grundlæggende holdning, at forbrugerne skal have adgang til den viden, der er videnskabelig dækning for, og som er blevet bekræftet af praktisk lægelig og naturlægelig erfaring.

Men Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen ønsker ikke, at forbrugerne skal blive for kloge på dette område. Vi må ikke fortælle, hvilke helseegenskaber f.eks. kosttilskud og svesker har, og vi må ikke henvise til opdateret helseforskning i urter og krydderier. Det kan ødelægge salg af lægemidler og gøre mennesker for sunde.

Men Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen godkender produktion og salg af uhæmmet anvendelse af alkohol, hvidt mel, hvidt sukker, tobak, skrå, kunstige farver, kunstige aroma og konservering m.m.

Det vil sige, at fabrikanter af naturprodukter er frataget deres grundlovssikrede frihed i §77, der lover:

"Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde på ny indføres."

 

 

 

 

 

Her anvender Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen politiet til overvågning og telefonaflytning for at afsløre om vi siger dokumenteret helsefordele ved de ting vi producerer. Derfor kan vi ikke give oplysning telefonisk eller skrifteligt. Pressen oplyser følgende:

Politiet aflytter lovlydige borgere

Det er langtfra kun kriminelle, der må leve med, at politiet er med på en lytter over telefonen. Faktisk er næsten 30 procent af politiets aflytninger og brevåbninger rettet mod helt lovlydige borgere, viser tal fra Rigspolitiet.

/Ritzau

Det må politiet 

Indgreb i meddelelseshemmeligheden dækker over blandt andet telefonaflytninger, åbning af breve, indhentning af telefonoplysninger og tilbageholdelse af post.

Vi har fra de danske sundhedsmyndigheder skriftligt fået besked om "ikke at fortælle om helbredende/lægende/helende egenskaber ved fødevarer og kosttilskud", selv om oplysningerne er korrekte.

Ønsker du at vide mere om denne formynderiske "visdom", så henvend dig til de politiske rådgivere:

Fødevarestyrelsen
Stationsparken 31-33
2600 Glostrup
Tlf.: 72 27 69 00
Send mail

Sundhedsstyrelsen
Axel Heides Gade 1
2300 København S.
Tlf.: 72 22 74 00

http://fvst.dk/kontakt.

 

Folks frie valg
Men de alternative behandlere (ikke producenter) har frit spil til at lege læger og stille alverdens diagnoser.

»Det er ikke forbudt. Det er klart, at hvis man udsætter andres liv for umiddelbar fare, så kan man straffes for det. Men det er folks frie valg, om de vil opsøge alternativ behandling,« siger overlæge i Sundhedsstyrelsen, Michael von Magnus.

Han mener, at det vil være omsonst at lovgive om det, fordi det vil være umuligt at håndhæve.

»Og den danske befolkning er jo rimelig veloplyst. Så hvad skal man stille op?

Befolkningen kræver at være uden gener, og derfor skal de have friheden til at søge andre veje, hvis de ikke er tilfredse med det autoriserede system,« siger han.

Kilde: BT, onsdag d. 18. august 2004.

Dog må vi henvise dig til helseeksperter, der stadig har pressefrihed, og som kan hjælpe med gratis helseviden.

Send os derfor venligst dit navn og adresse.

Bemærk venligst:
Natur-Drogeriet kan ikke påtage sig at besvare henvendelser om behandling af sygdomme o. lign. Men du må gerne sende spørgsmål til os med oplysning om navn og adresse, så vil vi formidle dem videre til de specialister, der måske har mulighed for at hjælpe dig.

Advarsel: Informationer om urter og krydderier på Natur-Drogeriets hjemmeside er kun beregnet til almindelige oplysnings- og uddannelsesmæssige formål. De skal ikke forstås som anvisninger på behandling af sygdomme og lidelser og er ikke ment som en opfordring til medicinsk selvbehandling. Ingen urter, krydderier eller kostfaktorer som svesker må tillægges endelige medicinske egenskaber, med mindre det er godkendt af Sundhedsstyrelsen. Natur-Drogeriet påtager sig intet ansvar for skader, ulemper eller sygdomme, som måtte være opstået som følge af fejlagtig brug af urter og krydderier. Det bør bemærkes at angivne brugsanvisning/dosering sikrer en anvendelse, der i følge lovgivningen er "velkendt uskadelig".

Det skal også ses på baggrund af pressens seneste fokusering på, at over halvdelen af danskerne gør brug af det alternatives helseløsninger. Disse hviler på voksende indsigt og selvansvar og belaster ikke det offentlige med omkostninger.

Alt dette er nedlagt i den nuværende lovgivning, som pålægger os: "Kun at forhandle noget, der er velkendt uskadelig".

Til forskel fra lægemidler, der er kendte for mange skadelige bivirkninger, samt at det nu er afsløret, at medicin ikke virker på de fleste patienter.

Disse oplysninger kommer fra Allen Roses, vicepræsident i Storbritanniens største medicinalvirksomhed, Glaxo Smith-Kline (GSK), der har udtalt sig til avisen The Independent, som Politiken refererer. Det er ifølge The Independent en åben hemmelighed i medicinalindustrien, at de fleste produkter ikke virker, men det er første gang, at en så højtplaceret chef som Roses siger det offentligt.

Efter Roses’ opfattelse virker mere end 90 procent kun på mellem 30 og 50 procent af de patienter, der får den.

Patienter har i årtier haft den forståelse, at sundhedsstyrelsen var garant for reel oplysning om virkning og bivirkning ved lægemidler, hvorfor skal det så skjules for patienterne, at lægemidler kan risikere kun at være ca. 5% bedre end placebo, en interessant viden, når man skal give 450 kr for 30 tabletter.

En førende dansk forsker giver direktøren ret: "Jeg er overbevist om, at så lidt medicin faktisk virker. De fleste, som arbejder med områdeet er inderst inde godt klar over, at virkningen af medicinen ofte er mindre, end hvad patienterne i almindelighed går og tror", siger seniorforsker og læge Asbjørn Hrobjartsson, Nordisk Cochrane Center på Rigshospitalet, som vurderer medicinsk forskning.(Kilde: Ugeskrift for Læger, 15. december 2003, BT, 10. december 2003).

Derfor kunne Lægemiddelstyrelsen ved overlæge Michael von Magnus oplyse til pressen den 18. august 2004, at der ikke er indberettet dødsfald på grund af alternativ behandling - mens der dør mindst 6.000 mennesker årligt som følge af fejlbehandlinger på danske hospitaler. Også i 2004, efter hvad vicedirektør Helle Pinholt Nielsen, Danmarks Apotekerforening, oplyser. Hun gør opmærksom på, at der årligt indlægges mellem 68.000-158.000 mennesker bare med lægemiddelrelaterede sygdomsproblemer, og heraf dør de 3.200.

Ifølge apotekernes formand Poul Bundgaard, koster disse "giftige" oplysninger staten og borgerne 8.000.000.000,00 kroner, eller siger og skriver otte milliarder kroner om året

Læs om bogen: Bad Pharma af Ben Goldacre

Vi har solgt urter og krydderier siden 1971, og vi er aldrig via vedvarende myndighedsovervågning og -kontrol blevet konfronteret med, at vi har gjort ulykker på mennesker.

Det er med et suk i mit hjerte, at også jeg skal fratages muligheden for at hjælpe mennesker til øget ansvarsforståelse og bedre livskvalitet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Direktør P. M. Christiansen
Natur Drogeriet A/S
Landskendt for naturmidler, der virker