Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Menu









Opskrifter

 Udskriv/send siden

Vi lægger ud med en lækker festmiddag for vegetarer - og så kan du ellers klikke videre alt efter, om du mangler inspiration til frokost- eller middagsretter, gerne vil prøve lidt anderledes bagværk eller vil pleje din søde tand... 

 

Festmenuen består af:

Forret
Slikasparges med avocadodressing

Hovedret
Champignon/nødde-postej

Dessert
Hindbærsorbet med melon

Alle opskrifter er til 4 personer.

 

Slikasparges med avocadodressing

Det skal du bruge

  • Skrællede slikasparges, 15-20 stk. (evt. dybfrosne)
  • 1 avocado
  • afdryppet ylette
  • 2½ spsk. kalorielet mayonnaise
  • 3/4 spsk. citronsaft
  • lidt friskpresset hvidløg 
  • 3/4 spsk. finthakket løg
  • salt, peber
  • hakket persille

Sådan skal du gøre

  1. Mos halvdelen af avocadokødet med en gaffel.
  2. Rør avocadomosen med citronsaft, afdryppet ylette, kalorielet mayonnaise, krydderier og krydderurter. 
  3. Skær resten af avocadokødet i små tern og vend dem forsigtigt i mosen.
  4. Kog slikasparges i letsaltet vand ca. 10 minutter afhængig af tykkelsen.
  5. Servér de varme asparges på frisk salat med avocadodressing og lune grovflûtes.

Tip: Fyld avocadomos uden persille og avocadotern i "kræmmerhuse" af letrøget laks.

 

Champignon/nødde-postej

Det skal du bruge

  • 40 g løse/parboiled ris
  • 240 g champignon i skiver (friske eller frosne)
  • 50 g løg i små tern
  • 40 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • 20 g koldpresset olivenolie
  • 1 æg
  • 1,2 dl fløde 13 %
  • 1 stk. groft salt
  • friskkærnet peber
  • ½ fed hvidløg
  • ½ tsk. timian

Sådan skal du gøre

  1. Kog risene i forholdet 1 dl ris til 1,8 dl vand i 8 minutter.
  2. Lad risene trække i 8 minutter.
  3. Brun champignoner og løg.
  4. Bland de øvrige ingredienser i.
  5. Smag postejen til og fyld den i små ramekiner (postejforme).
  6. Bag ca. 35-40 minutter ved 160 grader.
  7. Servér postejen med blandet salat, ylettedressing med friske krydderurter og groft brød.

 

Hindbærsorbet med skiver af melon

Det skal du bruge

  • 2 dl vand
  • 80 g sukker
  • 400 g hindbær, friske eller frosne
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • 200 g Galia- eller honningmelon

Sådan skal du gøre

  1. Kog vand og sukker til en lage, der afkøles.
  2. Blend hindbærrene.
  3. Bland sukkerlage og hindbærpuré og smag til med citronsaft.
  4. Sæt sorbeten i fryseren og rør i den med jævne mellemrum.
  5. Servér hindbærsorbeten i portionsglas med skiver af melon.