Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 MenuSund kost

 Udskriv/send siden

Groenkaal_juice_glas 

 

 

Klar besked om helsekost
 
I en lang række helsekostspecialbutikker over hele landet har indehavere og personale nu gennemgået en grundig uddannelse, der fremover vil give forbrugeren en langt mere omfattende vejledning end hidtil. De senere års intensive forskning omkring naturmedicin og kosttilskud har været årsag til, at mange helt nye og ukendte produkter under mange forskellige navne er kommet på markedet. Det har naturligvis gjort mange forbrugere usikre, og det har helsebranchen været opmærksom på ud fra den betragtning, at et så avanceret varesortiment krævede en endnu større indsigt hos forhandleren for at sikre, at forbrugeren blev vejledt bedst muligt.
 
Det førte til, at dHb (Danske Helsekostforretningers Brancheforening) i samarbejde med Helsam A/S tilrettelagde en grunduddannelse af indehavere og ansatte i helsekostspecialbutikkerne i hele Danmark, og netop nu har det første hold fuldført, og det næste hold klar til at gå i gang. Grunduddannelsen bliver fulgt op med en videreuddannelse med fokus på de nyeste opdagelser og fremkomst af nye produkter, og dermed kan forhandleren holde sig orienteret om udviklingen og sikre det høje faglige niveau.
 
Videreuddannelsen vil, ligesom grunduddannelsen, blive ledet af lærerkræfter fra såvel det etablerede sundhedssystem som det alternative. Blandt lærerkræfterne kan bl.a. nævnes biologer, farmaceuter, økologer, læger, tandlæger, heilpraktikere og ernæringseksperter. De første skridt er taget til at bygge en bro mellem det etablerede system og det alternative.
 
(Billedtekst)
Det første hold uddannede helsevejledere under generalforsamlingen i Nyborg i marts i år.
SHBL 3/93