Velkommen Råvarer Produkter og priser Opskrifter Sund kost Godt at vide Links Sitemap
 Menu

Myndighedernes sundhedssvigt

 Udskriv/send siden

TANKEVÆKKENDE!!!
 
De mange usynlige medicindødsfaald - omkring 3300 i Danmark
 
Vi ser dem ikke de mange dødsfald vi forårsager med vor medicin, omkring 200.000 om året i USA, hvilket svarer til omkring 3300 i Danmark [1]. Det rt tyve gange så mange, som der dør i trafikken. Det er et chokerende højt antal døde, men der er belæg for det. Undersøgelser i Europa og USA viser, at vore receptlige lægemidler er den tredjehyppigste dødsårsag efter hjerte-kar-sygdomme og cancer [1]. Halvdelen af dem, der dør, tager medicinen som foreskrevet, så de dør pge. medicinens bivirkninger,. I den anden halvdel af dødsfaldene er der fejl involveret, som f.eks. kan være overdosering, lægemiddelinteraktioner eller behandling med kontraindicerede lægemidler, så også disse patienter kan siges at dø pga. medicinens bivirkninger.
[1] Gøtzche PC. Dødelig medicin og organiseret kriminalitet: hvordan medicinalindustrien har korruperet sundhedsvæsenet. København: People's press, 2013
 - Ugeskrift for læger 178/10 > 16. maj 2016 
 

Grov misinformation!
 
Er ”Tæt på kræft” (Kræftens Bekæmpelses blad) den 1. februar 2015 bange for, at deres kræftindsamling vil mindskes og at forbrugerne kan forebygge og styrke deres kropslige sundhed med vitaminer og mineraler gennem indtag af lovlige vitaminer og mineraler? ”Tæt på kræft” påtager, i deres brevkasse www.cancer.dk,  udokumenteret og groft vildledende at påstå, at kosttilskud er spild af penge og i værste fald skadelige. 
Matas og helsekostforretninger oplyser kun om lovet dokumentererede positive egenskaber, der er godkendt af EFSA (EU's videnskabelige komité), fødevarestyrelsen og sundhedsstyrelsen. Det er dokumenteret, at man øger sundhed og immunforsvar – uden bivirkninger. Læs om uhyggelig fald af vigtige næringsstoffer i moderne, produktion af frugt, grønt, mælk og kød. Dette viser at kosttilskud og vitaminer er meget mere vigtig end de fleste tror.
 
 
 
Man skulle tage og koncentrere sig om, at al den fejlmedicinering (oplyst i BT den 1.februar 2014), der findes inden for kræftbekæmpelsen, snart må ophøre, men det kan være, at det er svært, når medicinske personer i vort sundhedsvæsen bruger forskningskroner i privat interesse.
 
Et overlægecitat: ”Folk vil af kulturelle grunde ikke indse, at løbet er kørt. Medicinindustrien og lægevidenskaben har bildt folk ind, at de nærmest kan gøres udødelige.” De ord sætter ting på plads. Folk lever på en indbildning, en livsløgn. Og det er en kulturopgave at tage den fra dem i tide. Den er en sygdom så dødende som kræft.” 
 
Et overlægecitat: ”Allerede ved diagnosen kan 8.000 kræftpatienter årligt erklæres uhelbredelige, og behandlingen vil svigte for endnu 6.000…” Det var så de 14.000 ud af 23.000 nye kræfttilfælde årligt. JP 15.11.1995

Nu er forskere sikre:
Diabetes giver kræft. 500.000 danskere i farezonen siger professor ved Århus Universitet Jørgen Rungby 5.oktober 2012. Kilde: BT  

 

Ifølge dagens lovgivere og bureaukrater burde de af os, som var børn i 40’erne, 50’erne, 60’erne, ja til og med tidligt i 70’erne ikke have overlevet, hvis vi ikke dagligt bliver påduttet medicin, luftforurening, fødevareforurening, fødevareforringelse, tobak, alkohol, sukker og hvidt mel. Derfor kan moderne bureaukrater glæde dagens forbrugere med, at dårligdomme i 2013, kun er:

Over 300.000 har hjertekarsygdomme
Over 29.000 har type I diabetes
Over 245.000 har type II diabetes
Over 750.000 har type II diabetes (har ikke opdaget det endnu)
Over 300.000 har osteoporose
Over 575.000 har psykiske lidelser
Over 700.000 har muskel- og skeletsygdomme
Over 400.000 har KOL – lungesygdomme (kun 100.000 ved det)
Over 33.000 har cancer og ifølge Kræftens Bekæmpelse vil antallet af kræfttilfælde stige med 50 % i de kommende år. Kilde: 24timer den 28. maj 2013.
950.000 har forhøjet blodtryk
1.600.000 mellem 25-65 år har forhøjet kolesterol
1.066.000 lider af hudsygdomme
1.500.000 har en eller flere overfølsomhedssygdomme
2.500.000 har akutte eller kroniske symptomer fra fordøjelsessystemet
341.000 er dagligt på lykkepiller
286.000 bruger angstdæmpende medicin
302.000 indtager sovemedicin og indslumringspiller
530.000 lider af overvægt
1.300.000 er så stressede, at det går ud over livskvaliteten
 
Læger bryder sundhedsloven hver eneste dag
Kilde: Ugeskrift for læger 12. august 2013
Ifølge Sundhedsloven skal læger indhente informeret samtykke fra patienterne, før en behandling kan gå i gang. Men det kan de ikke, hvor f.eks. muslimer eller hinduer af religiøse årsager eller f.eks. dyreretsaktivister af etiske grunde modsætter sig behandling med medicin, der indeholder komponenter udvundet fra dyr. For den information findes ofte ikke.
 
Dermed overtræder læger Sundhedsloven, skriver Axelina Eriksson, Jakob Burcharth og Jacob Rosenberg i en videnskabelig artikel i Ugeskrift for Læger. For hvis en læge ikke kan give fyldestgørende information til sin patient, hvordan skal patienten så kunne give informeret samtykke?
 
At animalske derivater forekommer i medicin er velkendt. F.eks. indeholder de fleste kapsler gelatine, som er udvundet af grise eller køer. Men det kan være mere end vanskeligt at spore andre komponenter af medicinen – herunder f.eks. hjælpestofferne. Og ifølge EU-lovgivningen, der regulerer området, er producenterne ikke forpligtede til at oplyse om de animalske komponenter.
 
Ifølge forfatterne kan problemet løses ved, at der indføres sådan en forpligtelse eller ved at ændre Sundhedsloven, så læger ikke behøver oplyse om animalsk indhold i medicinen som led i indhentning af informeret samtykke.

Ifølge Sundhedsloven skal læger indhente informeret samtykke fra patienterne, før en behandling kan gå i gang. Men det kan de ikke, hvor f.eks. jøder, adventister, muslimer, hinduer, vegetarer og dyreretsaktivister af etiske grunde modsætter sig behandling med medicin, der indeholder komponenter udvundet fra dyr. For den information findes ofte ikke.

Dermed overtræder læger Sundhedsloven, skriver Axelina Eriksson, Jakob Burcharth og Jacob Rosenberg i en videnskabelig artikel i Ugeskrift for Læger. For hvis en læge ikke kan give fyldestgørende information til sin patient, hvordan skal patienten så kunne give informeret samtykke?
At animalske derivater forekommer i medicin er velkendt. F.eks. indeholder de fleste kapsler gelatine, som er udvundet af grise eller køer. Men det kan være mere end vanskeligt at spore andre komponenter af medicinen – herunder f.eks. hjælpestofferne. Og ifølge EU-lovgivningen, der regulerer området, er producenterne ikke forpligtede til at oplyse om de animalske komponenter.
Ifølge forfatterne kan problemet løses ved, at der indføres sådan en forpligtelse eller ved at ændre Sundhedsloven, så læger ikke behøver oplyse om animalsk indhold i medicinen som led i indhentning af informeret samtykke.

Ps: Natur-Drogeriet anvender kun vegetabilske- eller oksegelatinekapsler og som bindemiddel i tabletter som er deklareret på aktuelle produkter.

Læs hele artiklen på Ugeskriftet.dk

Hvis reklamer virker, skal der så være begrænsninger for, hvad der må reklameres for?
Kilde: etik.dk

Tobaksproducenter må ikke længere reklamere uden samtidig at advare om skadevirkninger, og tv er forbudt område. Men hvad med alkohol, som cirka 860.000 danskere ifølge Sundhedsstyrelsen drikker for meget af? Hvad med usunde fødevarer, sodavand og slik? Hvad med anorektiske modeller, der kan skabe mindreværdskomplekser hos visse unge? Hvad med kaffe, sukker, salt, benzin, rødt kød og så videre og så videre?

Flere får skrumpelever
Kilde: Syddansk Universitet den 20. august 2013

Hvert år får op mod 1500 danskere konstateret skrumpelever. Og det er et tal, der ventes at vokse kraftigt. Især blandt helt almindelige mennesker, der kan lide et glas godt rødvin - eller snarere en hel flaske - og som ikke er klar over, at deres alkoholproblem er så alvorligt, at de er ved at udvikle skrumpelever.  

Forsker Annette Dam Fialla fra Klinisk Institut har netop har forsvaret sin ph.d.-afhandling på Syddansk Universitet om skrumpelever, og hun frygter, at det især er den type patienter, som hun kalder for ”friværdi-drankerne”, der vil sætte sit præg på statistikken i løbet af de næste ti år.

Medicin virker ikke på de fleste patienter. Dansk forsker enig. 
Kilde: Ugeskr Læger 15.december 2003
 
Ingen dødsfald af kosttilskud, men 783.000 dødsfald af lægermidler
Ifølge de seneste rapporter fra USA´s giftinformationscentral skete der ikke et eneste dødsfald af kosttilskud. Derimod rapporteres det, at 783.936 amerikanere døde af lægermidler - på et år!
http://dagenshomeopati.se/2011/03/22/inga-dodsfall - http:/www.kmr.nu/
Kilde: Natur Helse 28 årgang 2013 nr. 3
 
Bog: Bad Pharma - af Ben Goldacre, forfatter til bestselleren Bad Science

Hvordan lægemiddelindustrien vildleder læger og skader patienter 


’Skrækindjagende og sand. Dit syn på dit medicinskab vil ikke være det samme bagefter’. Dara O’Briain

’Denne chokerende bog viser, hvordan mennesker har lidt og er døde, fordi lægestanden har tilladt lægemiddelindustriens behov at gå forud for patienternes’. Sir Iain Chalmers, grundlægger af Cochrane Library

Advarsel: Lægemiddelindustrien har alvorlige bivirkninger
Bivirkningerne omfatter: Fejlbehæftede kliniske forsøg efterfulgt af undertrykkelse af uønskede resultater, dårlig kontrol, sygdomme, der opfindes udelukkende for, at nogen kan tjene penge, oppustede marketingbudgetter, læger og akademikere, som er i lommen på pillefabrikanterne.

Hvis du har svært ved at sluge det her, så konsultér hurtigst muligt dr. Ben Goldacre, når han dissekerer læ­gemiddelindustrien og tilbyder et enkelt og effektivt middel mod Big Pharmas syge virksomhedsmetoder.

Der er noget galt med det, der skal gøre dig rask
Patienterne regner med, at deres lægemidler er sikre og kontrollerede, og lægerne forsøger at ordinere de mest effektive kure, men den globale lægemiddelindustri er en USD 600 mia. stor kolos, hvor korruption og grådighed er de fremherskende karaktertræk.

Læger og patienter har brug for gode, videnskabelige beviser for at kunne vælge. Men virksomhederne fo­retager tendentiøse forsøg med deres egne produkter, hvilket forvrænger resultaterne. Data, der taler negativt om produkterne, begraves. Myndighederne tilbageholder vitale informationer. Tilsyneladende uafhængige læger og patientgrupper sponseres af industrien – i en verden, der er så forskruet, at læger og sy­geplejersker nu uddannes af lægemiddelindustrien. Resultatet af alt dette er uundgåeligt: Masser af patienter lider unødigt!

Britiske Ben Goldacre er den bedste til at analysere videnskaben bag medicinen, og Bad Pharma er et klart og vittigt angreb, der viser nøjagtigt, hvordan videnskaben er forvrænget, og hvor let det ville være at rette op på tingene.

BEN GOLDACRE
Ben Goldacre er læge og forfatter. Hans første bog, Bad Science, lå nr. 1 på bestseller-listen for faglitteratur, solgte i over 400.000 eksemplarer alene i Storbritannien og er oversat til 25 lande. Han fokuserer i sit arbejde på at analysere vildledende udsagn fra journalister, lægemiddelindustrien, alternative behandlere og rapporter fra myndighederne. Han har skrevet for avisen The Guardian siden 2003 og har lavet en del dokumentarprogrammer for BBC Radio 4.

’TUSINDVIS AF BØGER ER GODE. MANGE BLIVER MAN KLOGERE AF. MEN KUN OM MEGET FÅ KAN MAN SIGE, AT DE ER NØDVENDIGE FOR FOLKESUNDHEDEN. DET HER ER EN AF DEM’. The Independent

10. juni 2013


Ekstra Bladet, 21.april 2013. 170 MILLIARDER: Så meget har medicinalindustrien betalt for at undgå de amerikanske retssale. ”De beløb, som firmaerne betaler, er ikke engang i nærheden af de beløb, som de tjener på deres piller. Derfor vil svindlen fortsætte og tage til de kommende år”. Kilder: U.S. District Court of Massachusettes og Statens Serum Institut.
 
Er det derfor hver syvende dør, før han eller hun fylder 65 år???
 
 
En sur, sur Smiley til vores fødevaremyndigheder!
 
De mange fødevareskandaler viser, at vi har en helt utilfredsstillende kontrol på fødevareområdet.

Listen over skandaler er lang og kan få det til at løbe koldt ned af ryggen på de fleste.

Råddent kød, forgiftede madvarer, uhumske produktionsforhold, tilladelse af flere og flere kemikalier i levnedsmidler, almen forringelse af basisfødevarer, junkfood og meget, meget mere er en daglig trussel mod folkesundheden i et helt andet omfang end de harmløse urter og kosttilskud, der forhandles i helsebranchen, og som for langt de flestes vedkommende har været brugt i befolkningen i årtier, hvis ikke i århundreder.

Alligevel har emsige kontrollanter kastet sig over helsebranchen med en strøm af spidsfindige krav, der ofte drejer sig om rene bagateller og ordkløverier uden nogen som helst relevans for forbrugernes sundhed og sikkerhed.

Det har kostet importøren af Sunsweet Svesker, O. Kavli, 20.000 kr. i bøde, fordi de har skrevet, at svesker hjælper mod forstoppelse.

Svesker er tørrede blommer uden sten, som danskere ellers spiser i uanede mængder i disse juledage – bl.a. mod netop forstoppelse. Men det må man altså ikke som producent skrive, at fødevaren kan bruges til.

Bøden blev givet af Fødevarestyrelsen efter en kontrol af hjemmesiden sunsweetsvesker.dk – fordi det ifølge kontrolrapporten fra 28. november 2012 ifølge mærkningsbekendtgørelsen er forbudt at angive, at ’fødevarer er anbefalet af læger, eller indtagelse af den pågældende fødevare kan forebygge, lindre eller have gavnlig virkning på sygdomme eller sygdomssymptomer’.

 

Ifølge Netpatient og Netdoktor kan svesker, dadler, rosiner eller figner naturligt stimulere afføringen ved forstoppelse. Det er bare ulovligt for fødevareproducenter at skrive det på produkterne.

 

I stedet for at gavne forbrugerne har man tværtimod opnået at spænde ben for det frie forbrugsvalg.

Det er blevet sværere og sværere i Danmark at tage ansvar for sin egen sundhed og tage vare på sig selv!

At myndighederne kunne anvende deres ressourcer bedre andetsteds end i helsebranchen vises af det lille udpluk af artikler, der er anført menuen til venstre, og som til fulde dokumenterer myndighedernes sundhedssvigt.

Censur i helsebranchen mod sandheder der helbreder og gør sund

"Ønsket om at beskytte køber kommer desuden til udtryk i § 20, der ikke er en bestemmelse om vildledning, men som indeholder et forbud mod at sundhedsprise, dvs. give indtryk af, at den pågældende fødevare kan forebygge sygdomme mv. Forbudet i § 20 gælder, uanset om den pågældende anprisning er sand. Fortolkningen af § 20 behandles ikke i denne vejledning, men i Levnedsmiddelstyrelsens Vejledning om sundhedsanprisninger".

Ministeriet for familie- og forbrugeranliggender, Fødevarestyrelsen

Det har affødt at vi har fået bøder på kr.15.000,- for at vi fortalte sandheden om dokumenteret viden der kunne gavne folkesundheden til redaktionel glæde hos Ekstra Bladet og Forbrugerbladet TÆNK.

Læs mere i menu under: Kontakt os.

Fødevarestyrelsen har affødt salg af noget, der årligt dræber og gør mange syge - det er godkendt og lovligt uden cencur:

LÆSERBREVE 11.05.2014 kl. 03:00

Alkohol dræber

AF MOGENS MOOS, ALKOHOLRÅDGIVER OG FORFATTER, SKALSTRUPVEJ 109, VEMB

Ifølge Sundhedsstyrelsen dør 3.000 mennesker årligt af alkohol. Men professor Morten Grønbæk fra Statens Institut for Folkesundhed vurderer, at det er 7.500 mennesker, der årligt dør i forbindelse med alkohol, hvis dødsfald på grund af dårligt immunforsvar, skabt af alkohol, blev talt med.

I USA vurderedes det 1988, at 3 promille af den amerikanske befolkning årligt dør af alkohol. Omregnet til danske forhold ville dette betyde, at ca. 16.500 årligt dør af alkohol. Danskerne drikker 40 pct. mere alkohol end amerikanerne.

Læs hele læserbrevet her

Resultatet af denne alkoholpolitik er der derimod ingen grund til at være stolte af. Venner og bekendte bliver syge. Kolleger dør alt for tidligt. Jeg og mine venner lever med en viden om, at Sundhedsstyrelsen i dag kan registrere mere end 60 sygdomme, der er direkte relaterede til vores stigende alkoholmisbrug. 

Samlet koster vores drikkeuvaner samfundet over 11 milliarder kroner om året. 

Trods alle former for oplysningskampagner og mod al sund fornuft fortsætter vi drikkeriet vel vidende, at selv meget, meget små mængder daglig alkohol øger risikoen for:

  • Kræft i mund og svælg
  • Spiserørskræft
  • Strubekræft
  • Leverkræft
  • Blodpropper
  • Hjerneblødninger
  • Skrumpelever
  • Åreknuder i spiserøret
  • Betændelse i spiserøret

For nu blot at nævne nogle af de sygdomme, der er direkte relateret til vores spiritusforbrug. Sygdomme, der alle sammen er så godt som dødelige.

Kilde Alkoholdbehandlingscenter.dk. Læs hele artiklen her

Danmark bondefangeri

Forbrugerrådet anklages for fup
>
Forbrugerrådet, der normalt råber op over for erhvervslivets ufine metoder, er selv kommet i Forbrugerombudsmandens søgelys for at overtræde markedsføringsloven, skriver Ekstra Bladet.
Sagen handler om, at 85.000 abonnenter på bladet Tænk nu helt automatisk gøres til medlemmer af Forbrugerrådet, hvis ikke de skriftligt siger nej tak. Portoenskal kunderne selv betale, hvis de vil slippe for medlemskabet.

Forbrugerbladet TÆNK afsløret i uhæderlig adfærd

Virksomheder i klemme i forbrugerklagesager

Af Martin Pedersen 

Torsdag den 2.september 2010, 06:28

Virksomheder er tvunget til at bøje sig for afgørelser i Forbrugerklagenævnet, selv om de er uenige og reelt kan vinde sagen ved domstolene.

Flertallet af de virksomheder, der oplever at få en afgørelse i Forbrugerklagernævnet imod sig, vælger at efterleve afgørelsen, selv om de er uenige. Det mener erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, der raser mod regler, der klemmer virksomhedernes retstilling.

En opgørelse, Dansk Erhverv har lavet, viser, at cirka 20 procent af de opgørelser i forbrugerklagesager, som fra 2000-2005 endte i en retsal, blev omstødt til virksomhedens fordel. Kun meget få sager om forbrugerklager når derfor nogensinde så langt.

Læs mere på: Erhvervsbladet.dk  

TÆNK - Forbrugerrådets medlemsblad nr.107 - august - 2010

GENMÆLE fra Natur-Drogeriet A/S

I TÆNK, marts 2010, side 7 skrev TÆNK, at Natur-Drogeriet har fået en bøde på 1500 kroner for uspecifikke anprisninger af Borago Hjulkroneolie på firmaets hjemmeside. Det er ikke korrekt.

Pressenævnet har bestemt, at Natur-Drogeriet er berettigt til at få bragt overnævnte meddelse. Nævnet har videre udtalt kretik af TÆNK for ikke at kontrollere oplysningen tilstrækkeligt inden offentliggørelsen. Hele kendelsen fra nævnet kan læses på nævnets hjemmeside.
www.pressenaevnet.dk

Uhæderlige og udokumenterede oplysninger Hørning, september 2010 

Forbrugerbladet TÆNK er igen afsløret med uhæderlige, udokumenterede oplysninger om et meget populært naturmiddel. De har forsøgt at lægge pres på Fødevarekontrollen fordi deres afgørelse ikke var i Forbrugerbladet TÆNK's interesser, ligesom de har sendt Jyllandsposten ½ side usande oplysninger om vores produkt Borago Hjulkrone kapsler - samt løgnagtig påstået, at vi fik en bøde i denne sag. Det er en lav troværdighed, der her udvises. Vi er til gengæld påført en omkostning på kr.30.000,- i forbindelse med denne manipulerende misinformation. En omkostning, som er sendt videre til Forbrugerrådet, hvis afdelingschef - Birte Vestergård - afviser at refundere Natur-Drogeriet's omkostninger i forbindelse med den påførte sag.