Brug af stevia til bagning
Hvis du ønsker at erstatte sukker med stevia, skal du være klar over, at brødet kan have svært ved at hæve sammen med gær, da gæren anvender sukker til at hæve brød. Til gærbrød kan du forsøge dig med bagepulver.
Til kager er du nødt til at prøve dig frem, da sukkeret ofte er med til at give konsistens og fylde. I stedet for at bruge ren stevia, kan du prøve med Stevia MaxSød, der indeholder en kombination af erythritol og stevia, men resultatet bliver ikke helt så godt, som når der anvendes sukker.
Da Stevia MaxSød søder 200-400 gange, kan det være vanskelig at veje det af hjemme. Den følgende metode kræver anvendelse af en køkkenvægt, der kan veje med 1 grams nøjagtighed.
Sødeevnen af Stevia MaxSød er sat til 300 gange sukkers sødeevne. Afvej 1 g Steva MaxSød og hæld dette ned i en passende beholder, der kan hældes fra. Tilsat 100 g varmt vand og rør rundt, indtil alt er opløst.
Mængde sukker | Stevia opløsning 1 % |
10 g | 3,3 g |
50 g | 17 g |
100 g | 34 g |
Ved behov for større mængder sukker i opskriften kan du med fordel lave en opløsning bestående af 1 g Stevia MaxSød opløst i 9 g varmt vand. Rør indtil alt er opløst.
Mængde sukker | Stevia opløsning 10 % |
100 g | 3,3 g |
200 g | 6,7 g |
300 g | 10 g |