LEVERING: 1-2 HVERDAGE| Danmark: Fri fragt ved køb over kr. 299,-| Sverige: Fri fragt ved køb over kr. 499,-
19. juni 2019

Lad bierne summe

af: Trine Kastbjerg Naturen

Bierne beskyldes for at være pestilenser på en sommerdag, når de sværmer omkring havebordet, men faktisk er det hvepse, der irriterer og vil smage på saftevandet. Bierne derimod er vigtige for os alle. Samtidig er de truede, og derfor har FN indført ’Biernes Dag’. Hos Natur-Drogeriet gør vi alt for at passe på bierne, for de er med til at sikre planternes formering.

Mors dag, fars dag, smilets dag, lysets dag. Der er efterhånden mange officielle og uofficielle dage i løbet af et år, der sætter fokus på alt mellem himmel og jord. Et af de nyeste skud på stammen af internationale FN-dage er ’Biernes Dag’. 20. maj 2018 var den første af slagsen, der skal være med til at sætte fokus på, hvor vigtige bierne er og de vanskelige vilkår, de lever under.

Bierne bestøver planterne, så uden de sort- og gulstribede insekter ville Natur-Drogeriet have svært ved at producere de velkendte kosttilskud. Det er derfor en god idé at sørge for at have blomstring fra tidligt forår til sent efterår, så bierne har adgang til nektar og pollen over en lang periode.

Dødeligheden blandt bier er så alarmerende, at mange forskere er bekymrede. Det er blandt andet byggeri på tidligere naturarealer, der er med til at eliminere biernes levebrød. Derudover bruges der langt flere pesticider i landbruget, som er med til at slå bierne ihjel på grund af svækket immunforsvar. På den anden side er landbruget mere afhængig af bierne som bestøvere end nogensinde, da der produceres fire gange så mange bestøver-afhængige afgrøder modsat tidligere.

Bistader i baghaven

For at være med til at sikre biernes overlevelse er vi hos Natur-Drogeriet partner på BISTAD. Ved vores domicil i Hørning har vi fået opstillet bistader, og er derved med til at skabe opmærksomhed om problematikken med bierne og den faldende bestøvning af fødevarerne.

BISTADs arbejde handler om bierne og den lækre, lokale honning, de giver. Det er en østjysk virksomhed, som ved at opsætte bistader i byrummet opretholder biodiversiteten. Samtidig er det en socialøkonomisk virksomhed, der beskæftiger udsatte borgere, som hjælper med at passe på bierne. Vi deler ønsket om at sikre bedre vilkår for bierne.

Relaterede varer