Lemongræs

Produktnr.: 4131

Anvendelse: ½-1 tsk. urter pr. kop kogende vand. Trækketid: 5-10 min. Sies med tefilter. 1-3 kopper dagligt.

  • Vegansk
  • Vegetarisk

Den citronagtige smag med et pust af rosenduft giver maden en helt speciel, rund smag, som de fleste europæere finder eksotisk.

Lemongræs kan nydes som en forfriskende urtete - både dampende varm og som iste.

Mere om lemongræs...
Lemongræs (Cymbopogon citratus) er højt skattet og meget brugt i Sydøstasien – både som stimule­rende krydderi og forfriskende te. Og også på vores breddegrader har den eksotiske plante vun­det indpas i takt med, at det sydøstasiatiske køkken bliver mere og mere populært. Man kan købe lemongræs i helsekostforretninger og butikker med helsekost.

Navnet skyldes både den citronlignende aroma, som den æteriske olie udsender, og det sivlignende udseende. Den enkimede, bladrige krydderurt, der findes i ca. 55 forskellige arter, hører til sødgræs­serne og er hjemmehørende i Syd- og Sydøstasien, Australien, Sri Lanka og Indien. Den kan blive op til 1 m høj på sandede jorder.

Lemongræs vokser vildt og dyrkes i stort omfang. Den art, der oftest bruges til at krydre madretter, er Cymbopogon citratus, som trods sin malayiske oprindelse også kendes under navnet ”vestindisk citrongræs”.

Som te er lemongræs mindst ligeså forfriskende. I mange af de varme lande i Asien laver man ofte en te af bladene. I Europa kan man også købe tørrede stykker lemongræs og finde urten som en ingrediens i mange forskellige urteteer.

Uanset om den nydes varm eller kold, er lemongræste – specielt om sommeren – en dejlig drik med en eksotisk duft, der får os til at drømme om fjerne lande.

 

Latin navn Andropógen citr.
Ingredienser

Tørret lemongræs (Andropogen citr. Var./Cymbopogen citr.)