Levering: 1-2 HVERDAGE|
Danmark: Fri fragt ved køb over DKK 299,-
|
Sverige: Fri fragt ved køb over DKK 499,-

Hjerte

Hjertet er den muskel, der sørger for, at der bliver pumpet ilt rundt i kroppen. Og ilt er essentielt for at kunne leve. Ved hjælp af arterierne og venerne transporteres iltholdigt blod rundt i kredsløbet.

Nogle af kosttilskuddene på denne side indeholder stoffer, der medvirker til at vedligeholde en normal hjertefunktion:

  • Thiamin (B1-vitamin)
  • Hvidløg (findes blandt andet i Candolic kapsler)
  • DHA og EPA (Findes i fx Ecolomega og Krill Olie)

Derudover er der kosttilskud som understøtter hjertets funktion: 

  • Gurkemeje (findes i fx Curcuma og Curcuma Black)
  • Hvidtjørn
  • Boswellia 

Vær opmærksom på, at du i de fleste tilfælde skal indtage en bestemt dosis, før effekten opnås.

Hvis du tager medicin eller har sygdomme relateret til hjertet, er det vigtigt, at du er i kontakt med din læge, hvis du overvejer at tage kosttilskud.

Hjerte

Hjertet og kredsløbet

Hjertet består af to hovedkamre og to forkamre – altså fire kamre i alt. Hvert kammer har hver sin funktion. 

Når det iltede blod fra lungerne løber gennem lungevenerne, kommer det ind i det venstre forkammer og videre til det venstre hovedkammer. Herfra strømmer blodet ud i aorta (hovedpulsåren) og til resten af kroppen, der herved får glæde af den ilt, der er i blodet.

Ovenstående proces foregår via arterierne, som er de blodkar, der har det højeste tryk og løber med iltet blod. Arterierne deles i mindre og mindre blodkar; først til arterioler og siden til kapillærer. Når ilten er afgivet fra blodet gennem karvæggene i kapillærerne til organerne, løber blodet tilbage til hjertet. Først via kapillærer, senere venoler og vener og til sidst vena cave.

Vena cava løber ind i højre forkammer, hvorfra blodet løber til højre hovedkammer og ud i lungerne. Her iltes blodet igen, og blodets kredsløb rundt i kroppen begynder på ny.

Kosttilskud til hjertefunktionen

Kosttilskud kan ikke helbrede, men nogle af dem indeholder urter, der kan medvirke til eller understøtte hjertefunktionen. Det drejer sig om blandt andet gurkemeje (i Curcuma og Curcuma Black), hvidtjørn og Boswellia. Husk altid at snakke med din læge, hvis du tager medicin og vil supplere din kost med tilskud.

Hos Natur-Drogeriet er vores historie baseret på urter, og derfor kan du også finde kosttilskud med urter i. I kategorien ’Hjerte’ finder du blandt andet:

  • Candolic, der indeholder hvidløg, som medvirker til at vedligeholde en normal hjertefunktion
  • Curcuma Black, som er et kosttilskud med gurkemeje, der understøtter hjertefunktionen
  • Hvidtjørn, understøtter hjertefunktionen og bidrager til en normal blodcirkulation

Ofte stillede spørgsmål:

Hvad har fedtsyrerne DHA og EPA med hjertet at gøre?

Omega-3-fedtsyrer indeholder DHA og EPA, som bidrager til normal hjertefunktion ved et dagligt indtag af 250 mg DHA og EPA. Omega-3-fedtsyrerne finder du blandt andet i Ecolomega® fiskeolie og i Antarktisk Krill.

Hvilke vitaminer medvirker til en normal hjertefunktion?

B1-vitamin, som også kendes som thiamin, medvirker til en normal hjertefunktion. Samtidig medvirker B1-vitamin til, at dit nervesystem fungerer normalt, og til at omdanne energi i kroppen. 

Hvilke kosttilskud kan jeg tage, hvis jeg vil tage nogen til hjertefunktionen?

Der findes kosttilskud med indholdsstoffer, der medvirker til hjertets funktion. Gurkemeje , hvidtjørn og boswellia medvirker til hjertets funktion. Urterne kan du fx finde i Curcuma, Curcuma Black, Hvidtjørn kapsler eller Boswellia tabletter. Du finder dem alle i vores oversigt ’Hjerte’. Hvis du tager medicin eller har sygdomme relateret til hjertet, er det vigtigt, at du er i kontakt med din læge, hvis du overvejer at tage kosttilskud.