Pakketilbud

Vi har sammensat pakker, som kan være med til at hjælpe dig med at finde frem til, hvilke produkter du kan købe sammen.

LEVERING: 1-2 HVERDAGE| Fri fragt ved køb over kr. 299,-| Levering kun til adresser i Danmark

Hjerte

Hjertet er den muskel, der sørger for, at der bliver pumpet ilt rundt i kroppen. Og ilt er essentielt for at kunne leve. Ved hjælp af arterierne og venerne transporteres iltholdigt blod rundt i kredsløbet.

Kosttilskuddene på denne side medvirker til en normal hjertefunktion eller understøtter hjertefunktionen. Vær opmærksom på, at du i de fleste tilfælde skal indtage en bestemt dosis, før effekten opnås.

Hvis du tager medicin eller har sygdomme relateret til hjertet, er det vigtigt, at du er i kontakt med din læge, hvis du overvejer at tage kosttilskud.

Hjerte

Hjertet og kredsløbet

Hjertet består af to hovedkamre og to forkamre – altså fire kamre i alt. Hvert kammer har hver sin funktion. 

Når det iltede blod fra lungerne løber gennem lungevenerne, kommer det ind i det venstre forkammer og videre til det venstre hovedkammer. Herfra strømmer blodet ud i aorta (hovedpulsåren) og til resten af kroppen, der herved får glæde af den ilt, der er i blodet.

Ovenstående proces foregår via arterierne, som er de blodkar, der har det højeste tryk og løber med iltet blod. Arterierne deles i mindre og mindre blodkar; først til arterioler og siden til kapillærer. Når ilten er afgivet fra blodet gennem karvæggene i kapillærerne til organerne, løber blodet tilbage til hjertet. Først via kapillærer, senere venoler og vener og til sidst vena cave.

Vena cava løber ind i højre forkammer, hvorfra blodet løber til højre hovedkammer og ud i lungerne. Her iltes blodet igen, og blodets kredsløb rundt i kroppen begynder på ny.

Kosttilskud til hjertet

Kosttilskud kan ikke helbrede, men de kan medvirke til eller understøtte hjertefunktionen. Husk altid at være i dialog med din læge, hvis du tager medicin og vil supplere din kost med tilskud.

Hos Natur-Drogeriet er vores historie baseret på urter, og derfor kan du også finde kosttilskud med urter i herunder ’Hjerte’. Du finder blandt andet:

  • Candolic, der indeholder hvidløg, som medvirker til at vedligeholde en normal hjertefunktion
  • Curcuma Black, som er et kosttilskud med gurkemeje, der understøtter hjertefunktionen
  • Hvidtjørn, understøtter hjertefunktionen og bidrager til en normal blodcirkulation

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor er fedtsyrer godt for hjertet?

Omega-3-fedtsyrer indeholder DHA og EPA, som bidrager til normal hjertefunktion ved et dagligt indtag af 250 mg DHA og EPA. Omega-3-fedtsyrerne finder du blandt andet i Ecolomega® fiskeolie og i Antarktisk Krill.

Kan jeg tage vitaminer og mineraler til hjertet?

B1-vitamin, som også kendes som thiamin, medvirker til en normal hjertefunktion. Samtidig medvirker B1-vitamin til, at dit nervesystem fungerer normalt, og til at omdanne energi i kroppen.

Kan jeg tage kosttilskud til hjertet?

Der findes kosttilskud med indholdsstoffer, der medvirker til hjertets funktion. Du finder dem alle i vores oversigt ’Hjerte’. Hvis du tager medicin eller har sygdomme relateret til hjertet, er det vigtigt, at du er i kontakt med din læge, hvis du overvejer at tage kosttilskud.