Pakketilbud

Vi har sammensat pakker, som kan være med til at hjælpe dig med at finde frem til, hvilke produkter du kan købe sammen.

LEVERING: 1-2 HVERDAGE| Fri fragt ved køb over kr. 299,-| Levering kun til adresser i Danmark

Hormoner

Hormoner er involveret i næsten alle kroppens funktioner, og kan bedst betegnes som vores indre kemiske budbringere, som sender beskeder rundt til forskellige dele af kroppen. Hormoner i kroppen bliver frigivet til blodet, hvorefter blodet sørger for at hormonerne cirkulerer rundt til alle dele af kroppen.

Hormoner spiller en stor rolle i hvordan vi har det og føler. Det er fx hormonerne som er med til at afgøre om vi føler os godt tilpas, er kede af det, glade, rasende eller triste. Når vi oplever humørsvingninger, er det ofte pga. ubalance i hormonerne. Særligt blandt unge i puberteten, eller kvinder i overgangsalderen, kan humøret ændre sig på et øjeblik, uden man egentlig selv er klar over hvorfor. Ofte er det hormonerne, som er på spil. Det er en helt naturlig forekomst.

Du kan selv gøre meget for at opnå en bedre hormonbalance. Det gælder uanset din alder og køn.

Hormoner

Tegn på hormon ubalance

Der kan være mange forskellige tegn på hormon ubalance, og symptomerne kan variere fra person til person. Typiske symptomer på ubalance i hormonniveauet er vægtændringer, depression/tristhed, irritabilitet, humørsvingninger, lavt energiniveau, døsighed, træthed, uren hud, trist og glansløst hår, dårlig søvn og fordøjelsesproblemer. 

Lider du af et eller flere af ovenstående symptomer, kan årsagen være hormon ubalance.

Det skyldes ubalance i hormonniveauet

Kroppen regulerer selv hormonniveauet meget nøje, men det kan let påvirkes af udefrakommende faktorer. Vores hormonsystem er meget følsomt, og der skal ikke meget til, før det påvirkes. Nogle har desuden et mere følsomt hormonsystem end andre.

Hormonforstyrrende stoffer er en af de hyppigst årsager til ubalance i hormonniveauet, da de går ind og forstyrrer kroppens egen, naturlige hormonbalance. Hormonforstyrrende stoffer findes i næsten alt, og kan være svært helt at undgå. Nogle af de helt store syndere er plastik (særligt blød plast), rengøringsmidler, maling, ukrudtsmidler, lim og forskellige former for kosmetik herunder make-up og cremer. 

Få styr på hormonbalancen

Der er heldigvis meget du selv kan gøre, for at få styr på hormonbalancen. 

Det er først og fremmest vigtigt, at du er opmærksom på, hvad det er for nogle produkter du bruger og omgiver dig med. Gå derfor altid efter kosmetikprodukter med miljømærkerne. Det gælder alt fra make-up til cremer, shampoo og andet, som kan indeholde pesticider og parabener og derfor have en hormonforstyrrende effekt. 

Det samme gælder i øvrigt rengørings- og vaskemidler samt opvasketabs. Her bør du også gå efter økologiske produkter med miljømærkerne. 

Når det kommer til fødevarer, bør du også – for så vidt muligt – købe økologiske og usprøjtede produkter. Sørg dog altid for at skylle frugt og grøntsager, selvom de er økologiske. Drik desuden gerne masser af vand. 

Endelig bør du sørge for at få sovet nok om natten og dyrke motion. 

Hormonbalance kosttilskud

Du kan med fordel supplere med relevante kosttilskud af høj kvalitet, for at opnå en bedre hormonbalance. Kroppen har nemlig brug for de rette vitaminer, mineraler og næringsstoffer, for at kunne regulere hormonbalancen korrekt og optimalt. Det kan dog være svært at få alle de nødvendige næringsstoffer alene gennem kosten, hvorfor det kan være relevant at supplere med hormonbalancerende kosttilskud.

Kom i godt humør med perikon

Den smukke, gule perikonblomst, der ofte ses brugt som hæk til inddeling af haven, er ikke kun en fryd for øjet, men også en fryd for hormonbalancen. Blomsten kan nemlig anvendes mod nedtrykthed og tristhed og bidrage til at højne humøret og glæden. 

Perikonblomsten er gennem tiden blevet brugt til at kurere alverdens lidelser, og stadig den dag i dag kaldes den ofte for ”den grønne lykkepille” på grund af sine mange positive effekter på humøret. 

Selvom du har mulighed for at dyrke perikonblomsten i din have, så anbefaler vi alligevel, at du køber perikon kapsler, som er lidt lettere at have med at gøre. Hvis du ønsker det, kan du tage urtepulveret ud af kapslerne og bruge i enten urtete eller drikke det i væske.

B6-vitamin kan mindske træthed og udmattelse

Et af de vitaminer, som ofte overses, er B6-vitamin. De fleste kender vigtigheden af D-vitamin, C-vitamin, B-vitamin mm., men de færrest kender til alle de gavnlige effekter, der kan være ved B6-vitamin. 

Særligt når det kommer til vores humør og energi, er B6-vitamin et af de allervigtigste vitaminer. B6-vitamin kan nemlig bidrage til at mindske træthed og udmattelse ved at regulere hormonaktiviteten. Derudover bidrager B6-vitamin også til nerve- og immunsystemets normale funktion samt medvirker til omsætningen af aminosyrer. 

B6-vitamin er altså et vitamin, som er særlig relevant for dig, som lider af træthed og udmattelse eller af hormon ubalance. Det gælder uanset om det er hormonbalance mænd eller hormonbalance kvinder. B6-vitamin har dog vist sig måske at kunne mindske de humørsvingninger, som visse kvinder oplever før deres menstruation. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er hormoner?

Hormoner er signalstoffer, som transporteres rundt i kroppen via blodet, hvor de agerer som kemiske budbringere.

Hvad er tegnene på hormon ubalance?

Tegn på hormon ubalance kan bl.a. være tristhed, irritabilitet, humørsvingninger, mangel på energi, uren hud og døsighed/træthed. 

Hvordan får jeg styr på hormonbalancen?

For at få styr på hormonbalancen bør du undgå hormonforstyrrende stoffer, vælge økologiske produkter, spise sundt og dyrke motion. Derudover kan du med fordel supplere med relevante kosttilskud.