Levering: 1-2 HVERDAGE|
Danmark: Fri fragt ved køb over DKK 299,-
|
Sverige: Fri fragt ved køb over DKK 499,-

Knogler og tænder

Vores knogler og tænder skal holde hele livet. Derfor er det vigtigt at passe godt på dem. 

I løbet af barndommen og ungdommen bliver knoglerne stærkere, men derefter vil du begynde at miste knoglemasse. Med alderen bliver de mere skrøbelige, og derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen blandt andet at spise sundt og varieret – særligt fødevarer der indeholder kalk og D-vitamin.

Som supplement til kosten kan du vælge at tage et kosttilskud. Kosttilskud kan ikke træde ind i stedet for en varieret kost.

Knogler og tænder

Kosttilskuddene D-vitamin og calcium bidrager til at vedligeholde normale knogler

Calcium – som du måske også kender som kalk – er nødvendigt for at vedligeholde normale knogler. Du kan få calcium gennem kosten. Hvis du ønsker, kan du supplere kosten med tilskud af calcium i form af et kosttilskud.

Du kan få et kosttilskud med en kombination af calcium og D-vitamin. D-vitamin bidrager til en normal optagelse/udnyttelse af calcium, og til et normalt calciumindhold i blodet

Mejeriprodukter, som fx mælk, ost, fløde, smør og skyr samt grønne grøntsager som fx broccoli, spinat og grønkål, er fødevarer som indeholder calcium.

D-vitamin findes i bl.a. fed fisk, kød og æggeblommer. D-vitamin kan dannes i huden under påvirkning af solens stråler. Dette betyder at kroppen danner mindre D-vitamin i vinterhalvåret 

Calcium og D-vitamin i samme produkt fra Natur-Drogeriet

Hos Natur-Drogeriet finder du et udvalg af kosttilskud med hhv. D-vitamin og kalk af forskellig styrke. Vi har derudover også kalk og D-vitamin i én og samme tablet, så du slipper for at købe produkterne hver for sig. 

Indholdet af calcium og D-vitamin bidrager til at vedligeholde normale knogler og tænder, bidrager til at vedligeholde musklernes normale funktion og spiller en rolle i kroppens celledelingsproces. 

Magnesium til knogler og tænder

Ud over kalk og D-vitamin, kan du tage et tilskud af magnesium som også medvirker til at vedligeholde normale tænder og knogler

Natur-Drogeriets kosttilskud med magnesium

Hos Natur-Drogeriet finder du flere forskellige magnesium kosttilskud. Både som enkeltstående tilskud, kun med magnesium, men også sammen med kalk. Vores Kalk + Magnesium-kosttilskud indeholder således både kalk og magnesium i én og samme tablet. 

Dermed får du både calcium- og magnesiumcarbonater i samme tilskud, som medvirker til at vedligeholde normale knogler og tænder. Derudover bidrager det til at understøttelse af et normalt energistofskifte. Magnesium bidrager derudover til nervesystemets normale funktion og normal psykologisk funktion

Andre kosttilskud med ingredienser til knogler og tænder

K-vitamin bidrager til at vedligeholde normale knogler.

Protein er med til at vedligeholde normale knogler. Produktet Collagen Support består af kollagen som er et protein. 

Du finder det hele, og meget mere, hos Natur-Drogeriet, hvor vi under kategorien ’Knogler og tænder’ har samlet alle produkter til dine knogler og tænder.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg D-vitamin?

D-vitamin fås primært via solen og dannes når solens stråler rammer huden. Der findes dog også visse fødevarer som indeholder D-vitamin, bl.a. fed fisk, men det er typisk kun i begrænsede mængder. Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen at alle voksne og børn fra 4 år tager et kosttilskud med 5-10 μg vitamin D i vinterhalvåret (fra oktober til april). Derudover har Fødevarestyrelsen nedenstående anbefalinger til særlige befolkningsgrupper::

10 µg D-vitamin dagligt hele året anbefales til:

  • Gravide
  • Børn og voksne med mørk hud
  • Børn og voksne som bærer en tildækkende påklædning om sommeren
  • Personer, som ikke kommer udendørs til daglig, eller som undgår sollys

20 µg D-vitamin dagligt kombineret med 800-1000 mg calcium hele året anbefales til:

  • Personer over 70 år
  • Personer i plejebolig og hjemmepleje, uanset alder
  • Personer i øget risiko for knogleskørhed, uanset alder 

Hvad kan jeg gøre for mine tænder?

Tyggegummi sødet med 100% xylitol har betydning for tændernes optagelse og udnyttelse af mineraler. Derudover medvirker Xylitol til at neutralisere plaksyrer i munden.

Desuden er en god tand- og mundhygiejne af betydning for tænderne. Calcium er nødvendigt for vedligeholdelse af normale tænder. Du kan få calcium gennem kosten. Du kan supplere kosten med et kosttilskud som indeholder calcium og D-vitamin som bidrager til at vedligeholde normale tænder.

Hvad er K-vitamin?

K-vitamin er et vitamin som medvirker til at vedligeholde normale knogler. Derudover er K-vitaminet et vitamin, som medvirker til en normal størkning af blodet