Levering: 1-2 HVERDAGE|
Danmark: Fri fragt ved køb over DKK 299,-
|
Sverige: Fri fragt ved køb over DKK 499,-

Søvn

Det er ikke for sjov, at vi ofte får at vide, vi skal prioritere vores søvn og sørge for at få sovet nok. Søvn er nemlig vigtigt for både krop og sjæl. En god nats søvn kan påvirke vores følelse af velvære.

Søvn

Derfor er søvn vigtigt

Søvn har betydning for vores livskvalitet og velvære. 

Tillad dig selv at få en god nats søvn  og at få sovet uden forstyrrelser og afbrydelser.

Heldigvis er vi i høj grad selv herre over vores søvn, og der er noget vi selv kan gøre, for at sikre en god søvnkvalitet.

Sådan kan du medvirke til vedligeholde en normal søvn

Der er noget du selv kan gøre, for at understøtte din søvn. 

Først og fremmest handler det om at skabe et godt sovemiljø, hvor du føler dig afslappet og godt tilpas. Forsøg at skabe et mørkt, stille og køligt soveværelse, da det er faktorer, som medvirker til en god søvn. 

Sørg desuden for at slappe af en times tid, inden du skal sove. Undgå koffeinholdige drikke – du har muligvis sværere ved at falde i søvn, hvis du har drukket kaffe el.lign. få timer inden du lægger dig til at sove. Undgå også skarpt lys fra fx fjernsyn. Slap i stedet af med stille musik, læsning eller et bad. 

Sørg desuden for at have en normal søvnrytme, hvor du går i seng og står op på nogenlunde samme tidspunkt hver dag. 

Endelig kan du dyrke motion, gerne på daglig basis, så du er naturligt træt, når du skal sove. Motion medvirker desuden til både fysisk og mental velvære. 

Det er vigtigt at huske, at det er helt almindeligt, at man har enkelte nætter, eller kortere perioder, med dårlig søvn. Det oplever alle mennesker fra tid til anden, og det er ikke noget, man skal gå i panik over. 

Brug kosttilskud med ingredienser til søvnen 

Citronmelisse, eller hjertensfryd som den også kaldes, er en citronduftende urt, som oprindeligt er hjemmehørende i bl.a. Nordafrika, Mellemøsten og Centralasien. 

Foruden at være anvendelig til bl.a. salater, fisk, kager og desserter, hvor den bidrager med en frisk smag af citron, kan urten også anvendes som te inden sengetid, eller tages som kapsler. Citronmelisse virker også som antioxidant og er bl.a. med til at understøtte afslapning og medvirker til en god og rolig hvile. 

Citronmelisse kan desuden være med til at understøtte mentalt velvære og et normalt kredsløb

Har du lyst til at prøve et kosttilskud med en ingrediens som understøtter ro og hjælper ved indsovning? Så kan du prøve et kosttilskud indeholdende citronmelisse.   

Hos Natur-Drogeriet forhandler vi kosttilskud indeholdende ingrediensen citronmelisse af høj kvalitet i kapselform, som er nemme og praktiske at have med på farten. Du kan også tage pulveret ud af kapslerne og drikke det i væske eller bruge det i en afslappende te.

Baldrian og humle er to andre urter, som medvirker til at vedligeholde en normal søvnkvalitet. 

Hos Natur-Drogeriet kan du købe Baldrian i kapselform, hvor vi samtidig har tilsat humle. Sammensætningen af de to urter hjælper dig til at falde i søvn. Ønsker du at medvirke til at vedligeholde en normal søvnkvalitet, kan du tage et kosttilskud indeholdende baldrian   

Vi har også Baldrian som dråber, som du enten kan indtage direkte, eller blande op i vand eller anden væske. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget søvn skal jeg have?

Det er forskelligt fra person til person, hvor meget søvn man har behov for. Som udgangspunkt kan du sigte efter 7-8 timers søvn hver nat.

Hvad kan jeg gøre for min søvn?

Du kan gøre noget for din søvn ved at skabe et godt sovemiljø, og slappe af før du skal sove. Suppler evt. med kosttilskud som indeholder ingredienserne citronmelisse eller baldrian. Begge medvirker til at understøtte afslapning og mentalt velvære