LEVERING: 1-2 HVERDAGE| Fri fragt ved køb over kr. 299,-| Levering kun til adresser i Danmark

Energi

Energi er kroppens brændstof. Det er nemlig energi, der får kroppen til at fungere. I denne oversigt kan du finde produkter, der:

  • medvirker til at omdanne energi i kroppen
  • virker mentalt opkvikkende

Du finder både produkter med vitaminer og/eller mineraler og produkter med urter – og så finder du nogle af vores kombinationsprodukter, der indeholder både vitaminer, mineraler og urter.

Kosttilskud er ikke den eneste vej til energi. Det er – som navnet indikerer – et supplement til kosten, som bør være sund og varieret. På den måde er du også med til at opretholde et energiniveau, der får kroppen til at føle sig frisk.

Energi

Start dagen om natten med en god søvn

En god søvn er alfa og omega. Der sker så meget i kroppen, mens vi sover, og derfor er søvn ikke noget, vi skal nedprioritere. Det handler ikke kun om at sove i mange timer, men også at sove i et komplet mørkt rum uden påvirkning af stimulanser for tæt på sengetid. Det kan for eksempel være skærme, unaturligt lys, koffein og sukker. Her kan du læse mere om en god nats søvn.

Sund, varieret kost – uden energislugere

Du har med garanti hørt det før, men en sund og varieret kost er altså vigtig. 600 gram frugt og grønt om dagen er et af den mest kendte råd – men det kan for mange være svært at opnå hver eneste dag. Tænk derfor over, hvordan du kan centrere din kost omkring frugt og grønt i stedet for at tænke det som tilbehør.

Lyst brød, sukker, sodavand, kaffe, alkohol og cigaretter er energislugere, som du kun bør indtage i et yderst begrænset omfang. Når du ikke indtager produkterne, er du nemlig med til at bevare – og i visse tilfælde øge – dit energiniveau.

Kosten er ikke alt, for uden mad og drikke dur helten – som bekendt – ikke. Husk derfor væske for ikke at dehydrere.

Bevæg dig i den friske luft

Mindst 30 minutters bevægelse hver dag er anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen. På den måde kan du også forøge din energi. Og bevægelse behøver ikke at være en straf – så længe du bevæger dig på den måde, du synes, er sjov.

Hvis du har mulighed for det, kan du kombinere bevægelsen med frisk luft og dagslys, da disse to faktorer også spiller ind, når det kommer til energiniveau.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke kosttilskud giver mig mere energi?

Der findes flere forskellige kosttilskud, som kan medvirke til at omdanne energi i kroppen. Samtidig findes der også kosttilskud, som virker mentalt opkvikkende. Det handler derfor om, hvad du søger. Samtidig er vi alle forskellige, så mennesker kan opleve kosttilskuddene forskelligt.

Hvilke vitaminer skal jeg tage, når jeg mangler energi?

Vi anbefaler, at du starter med et multivitamintilskud, hvis du ikke tager sådan et i forvejen. Det kan fx være Maximum. Derudover kan du kigge nærmere på disse vitaminer, der medvirker til at omdanne energi i kroppen:

  • Thiamin (B1-vitamin)
  • Riboflavin (B2-vitamin)
  • Niacin (B3-vitamin)
  • B12-vitamin
  • C-vitamin

Derudover bidrager Pantotensyre (B5-vitamin), B6-vitamin og Folsyre (B9-vitamin) til at mindske træthed og udmattelse.

Hvilket kosttilskud kan jeg tage i stedet for at drikke kaffe?

Kaffe indeholder koffein, og derfor kan du måske række ud efter den, hvis du søger en opkvikkende effekt. Men der findes også droger, der bidrager til opkvikning og mindsker mental træthed. 

  • Frøene fra guarana er mentale opkvikkere, om dem finder du blandt andet i Amazing- og Guarana-produkterne
  • Panax Ginseng medvirker til at mindske træthed, og du kan finde det i både kapsler og eliksir hos os
  • Colanød bidrager til øger energi, og den finder du blandt andet i Fussi te

Giver magnesium mig energi?

Magnesium er et mineral, der blandt andet medvirker til, at muskler og nervesystem fungerer normalt. Men faktisk medvirker magnesium også til at omdanne energi i kroppen og til, at du føler dig mindre træt og udmattet.