Levering: 1-2 HVERDAGE|
Danmark: Fri fragt ved køb over DKK 299,-
|
Sverige: Fri fragt ved køb over DKK 499,-

Overgangsalder

Overgangsalderen, som også kaldes klimakteriet eller menopausen, er en periode på omkring 2 til 5 år, som for de fleste kvinder kommer i 45-55-års alderen. I Danmark er gennemsnitsalderen for hvornår menopausen indtræffer 52 år.

Overgangsalderen er ofte ledsaget af nogle forskellige symptomer. Det er forskelligt fra kvinde til kvinde, hvilke og hvor mange symptomer, man oplever. For nogen, kan symptomerne være ubehagelige.

Overgangsalderen

Gener i overgangsalderen

De gener som opleves i overgangsalderen, kan påvirke ens velvære

Overgangsalderen er et skarpt hjørne at runde i livet, men en helt naturlig del af livet. Det er desuden vigtigt at huske, at det langt fra er alle kvinder, som oplever ubehag under overgangsalderen og de fleste kvinder kommer igennem perioden på en god og positiv måde. 

Der er heldigvis noget, du selv kan gøre.

Kosttilskud til overgangsalderen

Der findes kosttilskud til kvinder i overgangsalderen, som du kan tage hvis du ønsker det  Det kan være kosttilskud, der indeholder:

  • Rødkløverblomst, som bidrager til en rolig overgangsalder og medvirker til at lette gener i forbindelse med overgangsalderen: hedestigninger, svedeture, rastløshed og irritabilitet
  • Salvie, som bidrager til normal sveddannelse og medvirker til at regulere sveddannelse. Desuden medvirker salvie til at mindske ubehag i forbindelse med overgangsalderen og understøtter remineralisering af knoglestrukturen efter overgangsalderen. Under menstruation medvirker salvie til kvinders velbefindende og bidrager til normale menstruationer.
  • Agnus castus, som også kaldes abrahamstrå og munkepeber, medvirker til at mindske gener i forbindelse med overgangsalder og til at stabiliserer kvindens hormonbalance i overgangsalderen. Under menstruationscyklus hjælper agnus castus også og medvirker til at vedligeholde kropsligt velvære og til, at du føler dig godt tilpas før og under menstruationen.
  • Pollen, der hjælper med at mindske ubehag i forbindelse med overgangsalderen og medvirker til velvære i samme forbindelse. Pollen hjælper desuden ved hedestigninger og svedeture.

Rødkløver som kosttilskud kan bidrage til en rolig overgangsalder 

Man kan tage et kosttilskud, som indeholder ingrediensen rødkløver i forbindelse med overgangsalderen. Rødkløver medvirker nemlig til en rolig overgangsalder og kan medvirke til at lette gener i forbindelse med overgangsalderen: Hedestigninger, svedeture, rastløshed og irritabilitet.

Rødkløver indeholder isoflavoner, som er et planteøstrogen 

Hos Natur-Drogeriet har vi rødkløver som kosttilskud. Du kan både få det i form af praktiske kapsler, som er nemme at have med på farten, og som urtete med økologiske rødkløverblade. Urteteen findes i en pose med 100 g og i tebreve, som kan være smarte at have med på farten.

Kosttilskud med agnus castus medvirker til at mindske gener i forbindelse med overgangsalderen

En anden ingrediens i et kosttilskud, som du kan tage, hvis du ønsker at medvirke til mindskning af gener i forbindelse med overgangsalderen, er abrahamstrå-bær, som også kendes under sit latinske navn, vitex agnus castus.

Agnus Castus er en busk, som vokser i Middelhavsområdet og det vestlige Asien. Abrahamstrå-bær som ingrediens i et kosttilskud kan også medvirke til at vedligeholde kropsligt velvære under menstruation og medvirker til, at du føler dig godt tilpas før og under menstruationen

Hos Natur-Drogeriet har vi et kosttilskud med ingrediensen abrahamstrå-bær som både praktiske kapsler og som dråber. Produktet hedder Agnus Castus.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er overgangsalderen?

Overgangsalderen er en periode på 2-5 år, som alle kvinder gennemgår, når de mellem 45 og 55 år. 

Hvad kan jeg gøre under overgangsalderen?

Fra Natur-Drogeriet kan du få kosttilskud som indeholder ingredienserne rødkløver og abrahamstrå-bær. Begge ingredienser medvirker til at lette gener i forbindelse med overgangsalderen.