Pakketilbud

Vi har sammensat pakker, som kan være med til at hjælpe dig med at finde frem til, hvilke produkter du kan købe sammen.

LEVERING: 1-2 HVERDAGE| Fri fragt ved køb over kr. 299,-| Levering kun til adresser i Danmark

Muskler og Led

Sammen med knogler udgør muskler og led bevægeapparatet. 

Musklerne er motoren, når det kommer til bevægelser – også dem, der foregår inde i kroppen. Det er musklernes væv og dets evne til at trække sig sammen, der gør det muligt for musklerne at kunne udføre dette arbejde.

Leddene er strukturer mellem knogler, der ligger ved siden af hinanden, som gør bevægelse muligt. leddene er forbundet med eksempelvis ledbånd eller ligamenter.

Produkterne her kan være med til at vedligeholde muskler eller medvirke til, at dine muskler fungerer normalt. Når det kommer til leddene, kan nogle af produkterne medvirke til vedligeholdelse af deres fleksibilitet eller til at vedligeholde velfungerende led.

Muskler og led

Tværstribet og glat muskulatur

Muskulaturen kan opdeles i to; den tværstribede og den glattede. Den tværstribede muskulatur kaldes også den viljestyrede muskulatur, for det er muskler, vi selv har kontrollen over. Det vil sige, at vi med bevidsthedens kontrol kan styre musklerne. Når vi beslutter os for at bøje benet, sender hjernen et signal til en muskel, som dermed trækker sig sammen, mens en anden slapper af. Når så vi beslutter os for at strække benet ud igen, sendes et nyt signal. Nervesystemet sender signalerne fra hjernen. 

Den glatte muskulatur er de ikke-viljestyrede muskler. Eksempler på sådanne muskler er hjertet og fordøjelseskanalen, som uden kontrol fra os fungerer.

Forskellige typer led

Mellem knogler findes hængsellignende strukturer, som medvirker til bevægelse i forhold til hinanden. Det er det, som vi kender som led. Der findes forskellige typer af led, som bestemmes ud fra, hvordan knoglerne møder hinanden. Der findes blandt andet:

 • Kugleled
 • Saddelled
 • Hængselsled
 • Drejeled
 • Glideled

Ledtypen er med til at bestemme, hvor meget og på hvilken akse et led kan bevæge sig. 

På ydersiden af leddene findes ledbånd, ligamenter eller fibrøse bånd, der holder sammen. Indersiden af ledbåndene indeholder en bindevævskapsel, der omgiver leddet. Knogleendernes overflade er dækket med glat brusk, der hvor de møder hinanden.

Næringsstoffer

Muskler og led har altså stor betydning for vores bevægelse – og ikke kun den, der er fysisk hårdt krævende. Derfor synes vi også, det er en god idé at tænke på dem, så bevægeapparatet holdes i gang. Det kan du blandt andet gøre ved at bevæge dig.

En varieret kost kan også være til gavn for bevægeapparatet. Hvis du får de rette næringsstoffer – vitaminer og mineraler – kan disse have funktioner, der tilgodeser muskler og led. Hvis ikke du får tilstrækkeligt gennem kosten, kan du supplere med nogle af de kosttilskud, du finder her. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke urter kan jeg tage til mine led?

I vores sortiment af kosttilskud finder du produkter, der indeholder plantedele, som er gode at kende til i forbindelse med leddene. Vi har listet nogle af dem op her:

 • Boswellia medvirker til at vedligeholde velfungerende led
 • Djævleklorod bidrager til at vedligeholde fleksible led og sener
 • Gurkemeje medvirker til at vedligeholde leddenes fleksibilitet
 • Hyben medvirker til at bevare leddene normale og fleksible
 • Ingefær bidrager til at vedligeholde bevægelighed i led og undgå stivhed om morgenen
 • Tomentosa medvirker til at vedligeholde fleksible led

Hvilke vitaminer og mineraler er gode til mine muskler?

D-vitaminet, som også kendes som solkinsvitaminet, er et af de vitaminer, der medvirker til, at dine muskler fungerer normalt. Det samme gør calcium, der er i daglig tale nok mest kendes som kalk, samt magnesium og kalium på mineralsiden.

Hvad er Vitaflex?

Vitaflex er et kombinationsprodukt med vitaminer, mineraler og urter, som er nøje sammensat til bevægeapparatet. Du får blandt andet gurkemeje, der bidrager til at vedligeholde leddenes bevægelighed, D-vitamin, der er med til at vedligeholde dine knogler og en normal muskelfunktion og zink, som er med til at vedligeholde knoglerne.

Hvornår skal jeg tage Vitaflex?

Vitaflex kan tages fordelt ud på dagen, 1-2 kapsler 3 gange dagligt. Hvis du har udfordringer med led og muskler, kan det være en god idé at prøve Vitaflex. Du kan også tage Vitaflex, hvis du bruger dit bevægeapparat meget – fx hvis du dyrker meget motion.

Hvilket proteinpulver skal jeg bruge?

Når du vælger proteinpulver kan det være svært at finde ud af, hvilket der passer bedst til dine behov. Vi anbefaler derfor, du læser om produkterne. De kan differentiere sig fra hinanden på blandt andet proteinindholdet, anvendelsen og den daglige mængde. Smagen er selvfølgelig også forskellig fra produkt til produkt, men her er vores anbefaling, at du prøver dig frem.