Pakketilbud

Vi har sammensat pakker, som kan være med til at hjælpe dig med at finde frem til, hvilke produkter du kan købe sammen.

LEVERING: 1-2 HVERDAGE| Fri fragt ved køb over kr. 299,-| Levering kun til adresser i Danmark

Immunsystem

Immunsystemet, eller immunforsvaret som det også kaldes, er kroppens forsvar mod udefrakommende virus, bakterier, infektioner, svampe, parasitter og andre sygdomme. 

Immunsystemet består dels af nogle fysiske barrierer, fx huden og slimhinderne, og dernæst af millioner af hvide blodlegemer inde i kroppen. Når en fremmede og uønsket virus, bakterie eller andet, trænger forbi de fysiske barrierer og kommer ind i kroppen, er det de hvide blodlegemer som identificerer den fremmede bakterie, og i langt de fleste tilfælde, slår den ihjel. Når du bliver forkølet, får influenza, infektion el.lign. skyldes det, at immunsystemet ikke har været i stand til at slå den pågældende virus eller bakterie ihjel.

Det er forskelligt fra person til person, hvor godt et immunsystem man har. Nogle mennesker har et svækket immunsystem, og bliver derfor lettere syge end andre. Der er dog heldigvis meget du selv kan gøre, for at styrke dit immunsystem.

Immunsystem

Tegn på svækket immunsystem

Hos nogle mennesker er immunsystemet svækket, hvilket betyder, at de er mere modtagelige overfor udefrakommende virus, bakterier mm. og dermed lettere bliver syge. Det betyder samtidig, at de har svære ved at få bugt med sygdommen, når de bliver syge. Hos folk med svækket immunsystem kan selv en banal influenza derfor være alvorligt.

De typiske symptomer på at immunsystemets funktion er svækket, er gentagende infektioner, forkølelser eller influenza. Oplever man, at man bliver mere syg, end hvad man vil betegne som normalt, kan det være tegn på nedsat immunsystem. Andre symptomer kan være træthed og en følelse af svaghed, vægtændringer, hovedpine samt udslæt og eksem. 

Der findes også andre symptomer, men ovenstående er nogle af de mest hyppige, som du bør reagere på, hvis du oplever. 

Årsager til svækket immunsystem

Der kan være flere årsager til, at ens immunsystem er svækket. Nogle af årsagerne kan man selv gøre noget ved, mens andre er genetisk bestemte. I sjældne tilfælde skyldes svækket immunforsvar en genfejl eller sygdom. 

I de fleste tilfælde er årsagen til svækket immunsystem dog noget, man selv har mulighed for at påvirke. En typisk årsag er bl.a. overvægt, da fedtvæv bidrager til kronisk inflammation. Rygere har ligeledes højere inflammationsniveau, end folk der ikke ryger. Endelig kan stress også være en årsag til svækket immunsystem, da særligt kronisk og længerevarende stress kan medføre forhøjelse af hormonet cortisol. Ved forhøjet cortisol bliver immunforsvaret ufølsomt over for hormonet hvilket kan føre til svækket immunsystemet og bidrage til kronisk inflammation.

Andre årsager til svækket immunsystem kan bl.a. være dårlig kost, for lidt søvn, for stort alkoholforbrug og dårlig hygiejne.

Sådan forbedrer du dit immunsystem

Der findes heldigvis en lang række ting, du selv kan gøre, for at forbedre dit immunsystem.

Et velfungerende og solidt immunsystem kræver først og fremmest en sund livsstil. Undgå derfor tobaksrygning og for meget alkohol. Når man ryger eller drikker for meget, skal immunsystemet nemlig bruge kræfter på at bekæmpe alle de giftige stoffer fra røgen og alkoholen, og det er kræfter der i stedet kunne være brugt til at bekæmpe virus og bakterier. 

Det er også vigtigt at dyrke motion regelmæssigt, da motion reducerer risikoen for at få infektioner og andre sygdomme. Dertil kommer, at motion også hjælper mod overvægt, som er en anden væsentlig risikofaktor. Overvægtige har nemlig lettere ved at få infektioner, og svækket immunsystem ses oftere hos overvægtige end hos normalvægtige. 

Endelig bør du sørge for at få nok søvn og undgå både fysisk og psykisk stress i længere perioder.

Kosttilskud til immunsystemet

Kroppen har desuden brug for alle de nødvendige næringsstoffer, mineraler og vitaminer for at opretholde et velfungerende immunsystem. Følger man de gængse kostråd om at spise godt med grønt, fuldkorn, fed fisk og magert kød, er man langt. Det kan dog være vanskeligt at få alle de nødvendige næringsstoffer alene via kosten. Derfor kan det være fornuftigt at supplere med kosttilskud til styrkelse af immunsystemet.

A-vitamin bidrager til immunsystemets normale funktion

Hvis du ikke får nok A-vitamin gennem kosten, hvad mange ikke gør, kan det være fornuftigt at supplere med A-vitamin tabletter – særligt hvis du lider af svækket immunsystem. A-vitamin bidrager nemlig til immunsystemets normale funktion, og hjælper desuden med at vedligeholde et normalt syn, hud og slimhinder. 

A-vitamin er et fedtopløseligt vitamin som bl.a. findes i animalske produkter samt mejeriprodukter som fx fisk, æg, mælk og smør. A-vitamin findes dog også i visse grøntsager, men typisk ikke i samme koncentration. A-vitamintilskud er derfor et oplagt valg for mange, som gerne vil gøre noget ekstra for deres krop og deres immunforsvar. 

Optimér dit immunsystem med Ipe Roxo

Ipe Roxo har været anvendt af indianerstammer i hundredevis af år – og med god grund. Ipe Roxo bidrager nemlig til at immunsystemet fungerer optimalt. 

Ipe Roxo udvides af barken fra træet med samme navn.

Hos Natur-Drofgeriet har vi Ipe Roxo i pulverform, som let opløses i væske og kan drikkes både koldt og varmt samt som dråber, der er lette at dosere og kan indtages i et glas vand eller anden væske. Endelig har vi også Ipe Roxo-te, som kan laves både mild eller stærk, alt efter hvor længe man lader den trække.

Hos Natur-Drogeriet har vi et stort udvalg af kosttilskud til immunforsvaret. Alle vores produkter er godkendt af Lægemiddelstyrelsen, som betyder, at de overholder en lang række strenge kvalitetskrav. Det er din garanti for et produkt af høj kvalitet, når du handler hos os. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er immunsystemets funktion?

Immunsystemets funktion er at beskytte os mod sygdomme som fx infektioner, influenza og forkølelse.

Hvad er symptomerne på svækket immunsystem?

Hvis man ofte bliver syg, eller har svært ved at få bugt med sygdom, kan det være et muligt tegn på svækket immunsystem.

Hvordan styrker jeg mit immunsystem?

Du kan styrke dit immunsystem ved at dyrke motion, sove nok, spise sundt og undgå overvægt. Derudover kan du supplere med forskellige kosttilskud som medvirker til at immunsystemet fungerer optimalt.