Lucernefrø 200 g Øko
- Spirer i spireglas i løbet af få dage
- Prøv at bruge frøene i bagværk
- Kan også anvendes til te
Anvendelse:. Anvendelse: ½-1 tsk. frø til hvert hovedmåltid. Indtages med rigelig væske. Til spiring: Skyl frøene grundigt i rent vand og sæt dem til spiring i rent udstyr. Når spirerne er klar, skal de skylles og spises med det samme. Til te: ½-1 tsk. pr. kop kogende vand. Sies med tefilter. Trækketid: 5-10 min. kan også anvendes i bagværk.
De små lækre, økologiske lucernefrø er geniale til spiring. Resultatet er de delikate, sprøde, grønne spirer, der spises rå og bl.a. kan bruges i salater, som garniture og topping til al slags mad og i sandwich. Frøene skal ligge i blød i 8-12 timer. Husk, at frøene skal skylles i frisk køligt vand to gange dagligt. Vær opmærksom på, at vandtrykket ikke er for kraftigt. Spiringstiden er ca. 6-8 dage.
Økologiske lucernefrø kan også indtages til maden med rigeligt væske eller anvendes til afkog sødet med honning.
Næringsindhold | pr. 100 g |
Energi |
1.702 kJ 405 kcal |
Fedt - heraf mættede fedtsyrer |
13 g 1,8 g |
Kulhydrat - heraf sukkerarter |
34 g 0 g |
Kostfibre | 7,9 g |
Protein | 35 g |
Salt | 0,11 g |
Økologiske lucernefrø (Medicago sativa).